Zavřít reklamu

Na poslední letošní konferenci představil Apple nový iPad Pro, který nemalou skupině jablíčkářů velmi potěšil. Novinka se totiž může pochlubit vynikajícím výkonem ve spojení s výrazně přepracovaným designem, podporou 2. generace Apple Pencil či USB-C portem. Právě přepracovaní jeho vzhledu si však nejspíš vyžádalo velmi nepříjemnou daň ve formě odolnosti. Kvůli tloušťce 5,9 mm je totiž jeho ohnutí poměrně jednoduché, na což začínají poukazovat i někteří majitelé.

Na zahraničních diskuzních fórech se začínají objevovat první stížnosti, které právě na snadné ohnutí tabletu potvrzují. Například uživatel Bwrin1 na fórum portálu MacRumors umístil fotografii, na které můžeme vidět ohnutý 12,9″ iPad Pro. Nešťastný majitel však s iPadem podle svých slov nezacházel v žádném případě nešetrně. Tablet se mu prý ohnul při běžné činnosti, kdy si jej vzal s sebou na víkendový výlet a měl ho uložený ve svém batohu.

Takto se nešťastníkovi iPad prohnul: 

ipad-pro-2018-ohnuty

Uživatelé, kteří se s ohnutím nového iPadu Pro museli v minulých dnech potýkat, dostali od Applu nová zařízení nebo své peníze zpět. Podle dostupných informací se však zatím jedná jen o velmi malé procento majitelů nových iPadů, kteří museli problém řešit, takže se může teoreticky jednat jen o výrobní vadu určité série.

Těžko říci, jak se celá situace vyvine v následujících týdnech. Pokud se ale budou ozývat naštvaní uživatelé skrze ohnutý iPad čím dál častěji, musel by Apple nejspíše výrobu tabletů zastavit a šasi alespoň lehce upravit, aby bylo odolnější. Svým způsobem bychom se tak navrátili do roku 2014, kdy se s ohýbáním potýkali i majitelé nových iPhonů 6. Snad se ale ničeho podobného nedočkáme.

ipad-pro-2018-ohyb

Dnes nejčtenější

.