Zavřít reklamu

Apple získal pod svá křídla další velmi zajímavý startup, který by mu mohl v budoucnu pomoci s rozšiřováním či vylepšováním jeho služeb. Nedávno totiž koupil podle zpravodajců z CNBC kalifornský Tueo Health, který se zaměřuje, jak už jeho název napovídá, na zdraví. Konkrétně se jedná o tvorbu digitálního zdravotního řešení pro lepší monitoring astmatu, které jej má pomoci jak pacientům, tak rodinám pacientů, svým způsobem ovládnout. 

Nejlepším „monitorem“ zdraví Applu jsou nyní Apple Watch. V budoucnu to však může být zcela jinak: 

Startup byl založen teprve před čtyřmi lety a na své palubě má nyní zhruba dvanáct zaměstnanců. I tak se mu však podařilo vytvořit systém, který by měl velmi pomoci rodičům dětí trpících astmatem a to tak, že bude jeho příznaky ve spánku malých pacientů sledovat a v případě jakýchkoliv zjištění rodiče včas upozorní. To má probíhat skrze speciální aplikaci, která je kompatibilní s různými komerčně prodávanými dýchacími senzory. Jedná se tedy skutečně o velmi zajímavé řešení, o jehož užitečnosti nelze pochybovat. A jelikož Apple právě směrem ke sledování zdraví svých uživatelů pomalu kráčí, této investici se nelze divit. Jak však technologie Tuea do svých řešení zakomponuje je v tuto chvíli samozřejmě nejasné. 

Známa bohužel není ani částka, za kterou Apple startup koupil. V uplynulých týdnech jsme však byli svědky několika podobně velkých nákupů, za které platil řádově maximálně nižší miliony či desítky milionů dolarů a je tedy vcelku pravděpodobné, že ani zde zbytečně nepřeplácel a společnost odkoupil za podobnou sumu. Jakéhokoliv oficiálního potvrzení z jeho strany se však v tomto ohledu nedočkáme. Ostatně, nekomentoval zatím ani to, zda startup vůbec koupil, což je však pro něj též typické. 

HealthAndFitness

Dnes nejčtenější

.