Zavřít reklamu

Apple, Google a Amazon mezi sebou vedou ostrý konkurenční boj. Pracují na vlastních inteligentních asistentech, přičemž den co den se snaží vylepšovat jejich funkce. Doposud se Siri soustředila výhradně na koncové uživatele, ale zdá se, že jablečná společnost má s virtuální asistentkou mnohem větší plány.

Server TechCrunch uvádí, že Apple získal malý startup se šesti zaměstnanci. Konkrétně se jedná o startup Init.ai, který automatizuje zákaznické služby. Dále je ve zprávě uvedeno, že dohoda nezahrnuje žádné duševní vlastnictví, ale pouze se tým ze startupu Init.ai přesunuje do cupertinské společnosti, aby pracoval na Siri.

Apple na konferenci WWDC představil novou funkci pro iOS 11, a to aplikaci Business Chat. „Apple s aplikací Business Chat konkuruje Facebooku a Twitteru. Chce zákazníkům usnadnit komunikaci se značkami. Obě sociální sítě se sice zaměřují na stejnou funkci, ale Apple doufá, že jeho silná integrace do Siri, Spotlight, Safari a Map mu pomůže uživatele přilákat.“

Apple posune vývoj služby výrazně dopředu zejména díky této akvizici. Shodou okolností CEO startupu Keith Brisson před rokem napsal na blog příspěvek, ve kterém se zmiňuje o tom, jak se Apple oproti konkurentům jako Amazon, Google či Facebook dostává do komplikované situace, protože více neotvírá Siri. Současně uznal, že pro Apple by mohla být tato oblast velice problematická, protože používá jako firma jinou filozofii a jiný obchodní model.

Před několika dny jsme vás informovali také o tom, že Apple odkoupil francouzskou společnost Regaind, která se zabývá analýzou fotografií pomocí umělé inteligence.

siri

Dnes nejčtenější

.