Zavřít reklamu

Jedna z nabídek zaměstnání ve společnosti Apple tvrdí, že někteří lidé přistupují k hlasové virtuální asistentce Siri jako k terapeutovi nebo k poradci. V inzerátu hledá cupertinská společnost lidi, kteří budou ochotní a schopní pomoci virtuální asistentce podávat ještě lepší výkony při pomoci uživatelům.

„Lidé vedou se Siri vážné konverzace. Lidé mluví k Siri o všech možných věcech, včetně toho, že zažívají opravdu stresující den nebo že jejich mysl zaměstnává něco skutečně vážného. Obracejí se na Siri ve chvílích nouze, nebo když potřebují doprovod na cestě za zdravějším životem. Je ve vašem zájmu neustálé vylepšování Siri? Přijďte pracovat jako součást týmu Siri Domains a podílejte se na rozdílu,“ říká inzerát.

Zájemci, kteří by se o pracovní pozici chtěli ucházet, musí ale především disponovat lehce neobvyklou kombinací schopností a znalostí. Kromě toho, že musí ovládat softwarové inženýrství, se musí orientovat i na poli psychologie. Apple po uchazečích požaduje bakalářský nebo magisterský titul v počítačových vědách nebo ekvivalentním oboru a více než 5 let zkušeností v průmyslu.

Uchazeči by dále měli mít v životopise uvedené zkušenosti z oblasti poradenství či psychologie, disponovat excelentní schopností řešení problémů, kritickým myšlením a vynikajícími komunikačními dovednostmi. Vítané jsou i zkušenosti s technologiemi, souvisejícími s umělou inteligencí a strojovým učením, a znalost jednoho nebo více cizích jazyků.

Siri začala být v roce 2013 citlivější na možné sebevražedné odkazy a postupně se zlepšovala tak, aby dokázala rozpoznat uživatele v krizi – „naučila se“ například reagovat na oznámení o znásilnění. Výzkumní pracovníci univerzity však tvrdí, že všichni inteligentní asistenti se potřebují naučit lépe reagovat na nouzové situace zdravotního i osobního charakteru, a zdá se, že Apple se v tom snaží Siri opravdu pomoci.

siri

Zdroj: 9to5Mac

Dnes nejčtenější

.