Zavřít reklamu

V minulém roce se videa ze stavby nového sídla kalifornského giganta – Apple Parku – objevovala poměrně často. Kosmická loď, jak stavbě mnozí přezdívají, je totiž skutečně pozoruhodný objekt zasazený do neméně pozoruhodného areálu plného stromů a keřů. Tato videa nám poodhalila například obří skleněná vrata na vnější stěně budovy, která bývají při příznivém počasí otevřená a zajišťují budově přirozenou ventilaci. Jak však stavba mířila do finiše, Apple začal její vzdušný prostor střežit důkladněji a kromě zákazu dronů v její blízkosti najal i bezpečnostní týmy, které měly drony neposlušných pilotů nad Apple Parkem likvidovat. Ze dne na den tak byl s videi z ptačí perspektivy konec. Nyní se však po dlouhé době podařilo natočit další parádní video. 

Interiér Apple Parku je skutečně parádní: 

Za videem stojí Duncan Sinfield, který nad Apple Parkem poletoval se svým dronem v minulosti zřejmě nejčastěji. Díky němu si tak můžeme nyní prohlédnout zcela dokončený areál spolu s několika budovami, mezi kterými nalezneme hlavní kampus ve tvaru prstence, Divadlo Steva Jobse či parkovací domy pro zaměstnance. Všimnout si dále můžete poměrně velkého centrálního rybníku a bujné vegetace prakticky všude kolem budov, kterou protínají jen nenápadné chodníky pro zaměstnance. 

Zřejmě nejzajímavějším objevem na celém videu je duhový oblouk uvnitř hlavní budovy, kolem kterého lze vidět i osvětlovací techniku. Dá se tak předpokládat, že se jedná o část jakéhosi pódia, na kterém Apple pořádá, či bude pořádat, zaměstnanecké akce typu koncerty. Ostatně, v minulosti pro své zaměstnance uspořádal již spoustu zajímavých akcí, které jim měly práci v Applu zpříjemnit.

Úchvatná podívaná, nemyslíte? Jinak než z dronu si jí však bohužel neužijete. Apple Park je totiž pro veřejnost zavřený a jediné, co v rámci něj můžete navštívit, je návštěvnické centrum na jeho okraji. Z jeho střechy si sice můžete Apple Park prohlédnout, pohledu z ptačí perspektivy, který umožňuje kamera dronu, se to však vyrovná stěží. 

apple park

Dnes nejčtenější

.