Zavřít reklamu

Řady Applu se opět rozrostly o významného muže. Společnost aktualizovala své stránky a my se mohli dozvědět, že na pozici viceprezidenta pro firemní rozvoj byl jemnován Adrian Perica. Ten je v Applu od roku 2009 a zaměřoval se především na akvizice. Zatímco předtím své nápady a poznatky reportoval Lucu Maestrimu, nyní bude chodit přímo za Timem Cookem.

Prica se bude nyní i nadále zaměřovat na fúze akvizice Applu. Bude tedy zodpovídat za investování společnosti na poli hardwaru, softwaru a služeb tak, aby se i nadále patřičně rozvíjela. Jak uvádíme výše, Perica nastoupil do Applu v roce 2009, předtím pracoval jako bankéř v Goldman Sachs, ještě dříve pak v Deloitte Consulting. Byl též oceněn americkou armádou a má titul z MIT.

Ačkoli nebylo o Adrianu Pericovi do této doby příliš slyšet, v pozadí se podílel skutečně na velkých obchodech. Pode agentury Bloomberg to byl právě on, kdo zprostředkoval odkoupení společnosti Beats v roce 2014 za zhruba 3 miliardy dolarů. Ve stejném roce se setkal dokonce i s Elonem Muskem, přesný důvod setkání je ale v tuto chvíli stále zatajen.

Zvláště společnost Beats byla pro Pericu skutečně triumfem. Společnost vyrábí velice populární a dobře hrající sluchátka. Jak je společnost Beats propletena s Applem je dobře vidět i u nových sluchátek Powerbeats Pro, které mají podobně jako nové Airpods čip H1.

perica-fb

Dnes nejčtenější

.