Zavřít reklamu

Včera jsme se dočkali nečekaného představení nové generace AirPods. Mnohým uživatelům se zalíbily, dalším zase ne, jedno je ale jisté. O nové AirPods je očividný zájem, a to především kvůli tomu, že na produktové stránce se neustále oddaluje doba dodání těchto nových, bezdrátových sluchátek od jablečné společnosti. Pro novou generaci AirPods jste se možná rozhodli i vy, a proto vám v dnešním článku ukážu, jak co nejlépe prodat ty staré. Ukážeme si celkový postup, který byste měli dodržet, pokud se rozhodnete pro prodej starých AirPods. Vrhněme se tedy na to.

Nové AirPods si můžete prohlédnout v galerii níže:

Uvedení AirPods do jejich původního stavu

V případě prodeje AirPods máte oproti prodeji iPhonu jednu velkou výhodu – nemusíte nic zálohovat. Hned se tedy můžete vrhnout na uvedení sluchátek do původního stavu, což provedeme jejich resetem. Ten provedete tak, že nejprve obě sluchátka najdete a vložíte je do nabíjecího obalu. Zároveň musí být jak sluchátka sama o sobě, tak i nabíjecí pouzdro nabité. Než se tedy pustíte do resetu, tak je nezapomeňte nabít. Pokud na AirPodech máte obal, tak jej sundejte. Poté stačí na zadní straně lokalizovat malý čudlík v podobě kolečka. Poté otevřete víko nabíjecího obalu a s otevřeným víkem podržíte zadní kulaté tlačítko po dobu alespoň 15 sekund. Jakmile LED dioda uvnitř obalu zbělá, a poté se přemění v oranžovou. Tak je reset, nebo-li převod do továrního nastavení, kompletní. Tímto postupem máte prakticky vyhráno, avšak z hygienických důvodů byste ještě měli sluchátka očistit.

Jak AirPods vyčistit?

Čistota přístroje nebo zařízení, které prodáváte, je velice důležité. Dá se to srovnat například s prodejem auta. Špinavé auto se velice těžce prodává a v případě AirPods je to dle mého názoru naprosto stejně. Hygiena je velice důležitá a myslím si, že ani vy byste nechtěli prodat nebo naopak koupit ušpiněné zařízení, které denně vkládáte do svých uší. Nejprve se podíváme na vyčištění samotných sluchátek. Ty můžete jednoduše přetřít hadříkem namočeným v dezinfekčním roztoku, ale dejte si pozor na spodní část obou sluchátek. Spodní část raději od vyčištění úplně vynechte, anebo ji přetřete pouze čistým a suchým hadříkem. V redakci se nám totiž stalo, že po namočení ve vodivém roztoku přestal fungovat mikrofon. Za žádných okolností byste tedy AirPods neměli ani olizovat – proč tomu tak je se dozvíte ve článku níže. Co se týče vnitřní mřížky sluchátek, tak zde se mi osvědčilo použít tupý konec jehly či párátko společně se suchou vatovou tyčinkou. Pomocí jehly a vatové tyčinky můžete jednoduše všechny nečistoty z mřížky dostat ven.

Nyní se podíváme na čištění obalu. Pokud AirPods vlastníte již nějakou dobu, tak mi určitě dáte za pravdu, že se obal velice snadno zašpiní, obzvláště uvnitř. Přesně tam se totiž nachází magnety, které přitahují nečistoty. Čištění pouzdra je velice obtížné. Použít byste měli pouze jemný hadřík. Mně se však osvědčilo obalit vatovou tyčinku tímto hadříkem, kterým lze pouzdro dobře vyčistit. Za žádnou cenu nesmíte na čištění použít tekutinu, kromě roztoku alkoholu, který doporučuje i samotný Apple. V případě nabíjecího Lightning konektoru, který se dokáže zašpinit stejně, jako na iPhonu, doporučuji použít kartáček s jemnými štětinkami.

Fotografie

Fotografie jsou stejně důležité jako čistota samotného zařízení. U fotek si dejte opravdu záležet. Pokud nemáte k dispozici například zrcadlovku, tak si ji zkuste půjčit. Pokud ji neseženete, zkuste fotografie pořídit telefonem s lepším fotoaparátem. Fotky musí být detailní a hlavně ostré tak, aby upoutaly pozornost potencionálního kupujícího. Právě fotografie je to, co lidé při procházení inzerátů vidí jako první.

Inzerát

Po nafocení fotografií už pouze zbývá nachystat si text do inzerátu. Inzerát by měl být napsán spisovně a gramaticky správně. Ne každý ale češtinu ovládá na 100 % a pokud si nejste jisti, tak se před zveřejněním poraďte s někým, kdo češtinu umí. Špatně napsaný inzerát odradí nejednoho kupujícího odradit především kvůli tomu, že si o vás může myslet, že jste negramotný a raději dá přednost někomu jinému. Znalost i/y, s/z a dalších patálií v českém jazyce je při psaní inzerátu povinností.

V inzerátu rozhodně nelžete a uvádějte informace na pravou míru. Pokud máte například pouzdro poškrábané, do textu to uveďte. O stavu vašeho zařízení navíc mnoho vypoví fotografie. Chybět samozřejmě nesmí kompletní info o produktu. V případě sluchátek je to datum zakoupení, platnost záruky, stav apod. Dále se určitě nebojte na konci inzerátu použít hesla jako při rychlém jednání sleva, poštovné zdarma, apod.

Příklad inzerátu

Prodám AirPods první generace včetně krabičky. Sluchátka jsou v perfektním stavu, nabíjecí obal má po svém těle lehké oděrky, které nemají vliv na funkčnost. Sluchátka byla zakoupena 23. listopadu 2018, záruka je platná dva roky, tzn. do 23. listopadu 2020. Důvod prodeje – koupě nové generace. Cena je 3 000 Kč včetně poštovného, při rychlém jednání možná sleva.

Kde inzerát vložit?

Inzerát můžete vložit na nespočet inzertních portálů v Česku i na Slovensku. Osobně vám ale mohu doporučit Letem světem Applem Bazar, na kterém už několik mých známých svá stará zařízení prodala. Po přesměrování na stránku stačí pouze v pravé části obrazovky kliknout na Přidat inzerát. Dostanete se tak do podvědomí čtenářů LsA a věřím, že se vám zrovna na váš inzerát někdo ozve.

AirPods

Dnes nejčtenější

.