Zavřít reklamu

Pokud jste se před pár týdny rozhodli aktualizovat na iOS 12.1.4, ale tento systém dělá na vašem zařízení spíše neplechu než užitek, máme pro vás špatnou zprávu. Apple totiž dnes v noci ukončil podepisování iOS 12.1.3, kvůli čemuž se tak již z iOS 12.1.4 nelze vrátit na jiný operační systém. 

iOS 12.1.4 dorazil na naše iPhony a iPady zhruba před měsícem a jeho účel byl jasný – opravit chybu ve skupinových hovorech FaceTime. Ta totiž umožňovala volajícímu odposlouchávat volaného, aniž by ten hovor vůbec přijal. Za tuto chybu si kalifornský gigant vysloužil ostrou kritiku prakticky z celého světa, která však po vydání updatu pozvolna odezněla. Kromě chyby ve FaceTime pak update opravil i další, blíže nespecifikované bezpečnostní chyby, které systémy sužovaly. Jeho instalaci byste tak rozhodně neměli odkládat a popřípadě z něj ani neodcházet, jelikož byste se vystavili možným bezpečnostním rizikům. 

Takto to vypadalo, když Apple představoval iOS 12:

Ukončení podepisování starších verzí iOS není pro Apple ničím neobvyklým. Tímto krokem se snaží své uživatele udržet na co nejaktuálnější verzi svého operačního systému, který jednak nabízí zpravidla ty nejlepší funkce, ale zároveň i zajišťuje nejvyšší bezpečnost, protože opravuje chyby, které se v předešlých verzích systému objevily. Downgrade z nejnovějších verzí se tak obecně nedoporučuje, avšak například u iOS 11, který sužovaly týdny po vydání tuny chyb neměli uživatelé příliš na výběr. V případě iOS 12 je však situace zcela opačná. 

iOS 12 public berta

Dnes nejčtenější

.