Zavřít reklamu

V posledních měsících si stále více majitelů MacBooků Pro z let 2016 a 2017 stěžuje na problémy s podsvícením displejem. Ten je dle dostupných zjištění zapříčiněn přetrháním velmi tenkých kabelů integrovaných přímo v displeji, k čemuž dochází při opětovném otevíráním a zavíráním víka počítače, a projevuje se zvláštním nerovnoměrným svícením displeje připomínajícím například divadelní reflektory v jeho spodní části. Jak se však zdá, Apple si je těchto problémů moc dobře vědom a u loňských MacBooků Pro vydaných v létě jej částečně vyřešil. 

Na zahraničních diskuzních fórech se někteří uživatelé pochlubili zjištěním, že kabely používané pro propojení displeje s tělem notebooku jsou u verze z roku 2018 mírně delší než ty, které Apple používal v letech 2016 a 2017. Tato tvrzení se následně rozhodli prověřit i odborníci z iFixit, kteří následně potvrdili, že je kabel skutečně zhruba o dva milimetry delší. Díky prodloužení by tak již neměl být při otevírání a zavírání notebooku tolik namáhán a tím pádem by nemělo dojít k jeho poškození. Jelikož se však tento problém projevuje až po měsících intenzivního využívání, se stoprocentní jistotou nelze tuto novinku za řešení v tuto chvíli označit. Ostatně, ani samotný Apple se zatím k celé záležitosti nevyjádřil. 

Je poměrně zarážející, že se Apple k tomuto upgradu odhodlal až u vloni představeného modelu, přestože problémem trpí jak verze 2016, tak i 2017. Že by o problému vůbec nevěděl se totiž zdá poměrně nepravděpodobné, jelikož jsou jeho produkty celosvětově intenzivně využívány a před jejich uvedením na trh jsou podrobeny těžkým testům, které by měly podobné nešvary odhalit zavčas. Tak či tak bude poměrně zajímavé sledovat této “kauzy” v následujících týdnech. Mnozí postižení uživatelé totiž volají po spuštění servistního programu, díky kterému budou moci své Macy bezplatně opravit. Zda se ale Apple k podobné věci odhodlá je stále v hvězdách. 

Takto se problém projevuje: 

macbook-pro-flexgate-800x449
macbook-pro-flexgate-800x449

Dnes nejčtenější

.