Zavřít reklamu

Loňská trojice iPhonů jako vůbec první mezi jablečnými telefony nabídla podporu takzvané eSIM. Díky ní můžeme proměnit naše iPhony v zařízení, které může posléze disponovat dvěma SIM kartami, přičemž pouze jedna je fyzicky vložena do telefonu. Dosud existoval pouze jeden způsob, jak mít iPhone s prostorem pro dvě klasické, plastové SIM karty, a to si jej přímo přivézt z Číny. Právě tam se totiž prodává pouze tato speciálně upravená verze. Pokud se ale nebojíte nahlédnout „pod pokličku“ samotného jablečného telefonu, můžete si svůj iPhone upravit tak, aby toho byl schopen taktéž.

Za jakékoliv škody na vašich zařízeních nebereme žádnou odpovědnost. Veškeré změny konáte na vlastní nebezpečí a uvědomujete si možná rizika spojená se zásahem do vnitřností telefonu.

V případě iPhonu XR se nejedná o nic složitého, jelikož právě ten disponuje jednotnou základní deskou. Jediné, co vám postačí, je vyměnit čtečku SIM karet čtečkou duální, která lze sehnat na různých prodejních portálech typu AliExpress, a máte hotovo. Bohužel iPhone XS Max již takové štěstí v jednoduchosti neměl a daná výměna se stává trošku složitější. Dokonce se zde neobejdete ani bez nutnosti pájení a pokud vaše ruce nejsou trošku šikovné, raději byste se do tohoto pouštět neměli.

Prvním krokem bude oddělat dosavadní slot pro SIM kartu od samotného telefonu. Následovat bude pájení, a to konkrétně částí R27_SIM, R26_SIM, R31_SIM, R29_SIM a R30_SIM, ke kterým na původní pozici připájíme naši novou, duální čtečku SIM karet a máme hotovo.

Pokud se vše povedlo, měli byste v horní části displeje vidět dvě SIM karty – podobně jako na posledním snímku v první galerii výše. Samozřejmě je nám jasné, že se do takové „šílenosti“ (doufejme) nikdo pouštět nebude. Tento článek slouží spíše pro představení možného řešení a pro případnou motivaci některým kutilům, kteří se rádi pouštějí do nových věcí.

iphone dual sim

Dnes nejčtenější

.