Zavřít reklamu

Apple je po celém světě známý především díky svým inovacím. Přestože tento svůj status v očích fanoušků začíná pomalu ztrácet, nikdo mu již nemůže upřít, co dosud dokázal. Ať už se jedná o perfektně fungující počítače, zcela revoluční iPhone, fanoušky hudby milovaný iPod, nebo relativně nové Apple Watch, jablečné produkty si vždy své uplatnění našly a téměř nikdy nezklamaly. Elektronika však již Applu nejspíš nestačí a tak se chystá pustit do vod doposud relativně neprobádaných.

Nedávno jste se na našem magazínu mohli dočíst o tom, že si Apple nechal patentovat vlastní tkaninu. Na tomto projektu pravděpodobně pracuje i nadále, jelikož před pár dny došlo k registraci dalšího patentu, který je tomu předešlému velice podobný. Patent nese označení „Látka s integrovanými elektronickými komponenty“ a detailně si jej můžete prohlédnout zde. Jeho popis se zaměřuje na možnost, jak by daný materiál mohl být vytvořen, přičemž samotná látka by v tomto případě byla vodičem. Jak toho chce Apple dosáhnout? Poměrně jednoduše. Látka se bude skládat z  vodivé příze, kterou nalezneme ve vnitřní vrstvě tkaniny, a izolační příze, která se pochopitelně bude nacházet na straně vnější. Konečným výsledkem by se stala tkanina jako každá jiná, avšak byla by schopna se spojit s ostatními jablečnými produkty.

Prohlédněte si snímky k dvěma zmiňovaným patentům:

V čem by tento patent mohl najít využití?  I na to je odpověď relativně jednoduchá. Využít by totiž šla téměř v neomezeném počtu nejrůznějším produktů. Představme si například čelenku, která neustále monitoruje nejrůznější data o vašem zdraví a následně vám je odesílá do vašeho iPhonu, nebo zimní čepici, v které budou již zabudovaná sluchátka. Některé produkty by mohly být obohaceny o vestavěný displej, který by nám přímo zobrazil různá data, aniž bychom museli sahat po našem telefonu.

Zajímavý způsob využití by byl, kdyby se tento materiál použil k výrobě řemínku k Apple Watch. Jablečné hodinky by posléze mohly sbírat daleko víc dat a o dost spolehlivěji se postarat o zdraví svých majitelů. Zdali se takovýchto produktů dočkáme je prozatím ve hvězdách. Apple má ve zvyku vypouštět do světa patenty jak na běžícím pásu, avšak spousta z nich se své realizace nikdy nedočká.

Apple Store logo

Dnes nejčtenější

.