Zavřít reklamu

Vánoce jsou svátky klidu, pohody a mnohých překvapení. Možná se někomu z vás poštěstilo a pod stromečkem našel tužku Apple Pencil, která je skvělým doplňkem k iPadu. V tomto článku vám zkusíme přiblížit první kroky, které musíte vykonat k jejímu zptovoznění.

Začněme ale od začátku, Apple Pencil se nachází v podlouhlé krabičce, která tvarem a velikostí připomíná tu od Apple Watch. Sundejte ochrannou fólii a zatáhněte za plastový výběžek na straně. V balení najdete Apple Pencil rovněž zabalenou do ochranné fólie a u 1. generace i náhradní hroty, kterými lze nahradit po pár měsících opotřebovaný starý. Jakmile rozbalíte z fólie i Apple Pencil, ihned se budete pídit, jak ji spárujete se svým iPadem. Využití Apple Pencil u iPadu se odvíjí od generace. Vezmeme to tedy popořadě.

Apple Pencil 1. generace.

Pokud vám Ježíšek nadělil původní Apple Pencil, využijete ji jen a pouze u těchto iPadů:

  • 12,9palcový iPad Pro (1. nebo 2. generace)
  • 10,5palcový iPad Pro
  • 9,7palcový iPad Pro
  • iPad (6. generace)

Spárování s iPadem je velmi jednoduché. Sundejte z Apple Pencil víčko, uvidíte Lightning konektor, který zapojíte do iPadu. Jakmile uvidíte na displeji tlačítko Spárovat, klepněte na něj. Spárování zrušíte restartem iPadu, zapnutím letového režimu nebo spárováním Apple Pencil s jiným iPadem. Apple Pencil lze nabíjet dvěma způsoby. Buď ji připojte k iPadu, nebo ji připojte k napájecímu adaptéru, který jste k Apple Pencil dostali. Stav baterie lze sledovat v notifikačním centru. Kreslit nebo skicovat pak můžete v aplikaci Poznámky, přičemž zde máte na výběr mnoho kreslících nástrojů a barev. Brzy si osvojíte veškeré techniky, které Apple Pencil umožňuje. Pokud přitlačíte na displej, barva bude sytější, naklonění pak přinese pastelový efekt.

Apple Pencil 2. generace

Jestli jste pod stromečkem nalezli Apple Pencil 2. generace, podmínkou jejího používání je vlastnit nějaký z novějších iPadů. Druhá generace jablečné tužky je kompatibilní jen a pouze s těmito iPady:

  • 11palcový iPad Pro
  • 12,9palcový iPad Pro (3. generace)

Spárování je u druhé generace o něco jednodušší. Apple Pencil postačí přiložit k magnetickému konektoru na boku iPadu Pro. Je potřebné mít u tohoto úkonu zapnuté Bluetooth. Poté klepněte na tlačítko Spárovat na displeji. Apple Pencil zůstane spárovaná, dokud iPad Pro nerestartujete, nezapnete letový režim nebo ji nespárujete s jiným iPadem Pro. Nabíjení je rovněž banální, na iPadu Pro zapněte Bluetooth a Apple Pencil přiložte k magnetickému konektoru na pravém boku. Stav baterie lze sledovat v notifikačním centru.

Občas se může stát, že se Apple Pencil nebude chtít spárovat. Za takové situace se doporučuje iPad restartovat. Pokud jste tak provedli a Apple Pencil se stále nechce spárovat, počkejte zhruba jednu minutu, aby se tužka trochu dobila. Poté postup spárování opakujte.

Apple Pencil je skutečně skvělým nástrojem, který, pokud rádi kreslíte, jen tak z ruky nepustíte. Díky mnoha možnostem lze opravdu na iPadu čarovat. Pokud se vám výkres nebo úprava fotky náramně vydařila, nebojte se svým výtvorem pochlubit do komentáře. Šťastné Vánoce!

apple-pencil-FB

Dnes nejčtenější

.