Zavřít reklamu

Nedávno jsme se dočkali spuštění nového herního obchodu vývojářského studia Epic Games. Ten nese název Epic Store a má být přímým konkurentem legendárního Steamu. Jako lákadlo pro nové hráče si připravilo studio Epic  zdarma hru Subnautica, která vyšla na začátku prosince a jejíž plná cena je běžně kolem 30 eur. Jedinou podmínkou je založení uživatelského účtu na Epic Store. Trailer na tuto herní novinku naleznete pod článkem. Samotná hra je pak dostupná ke stažení zde. 

Studio Epic hráčům přislíbilo, že každých 14 dní bude zcela zdarma ke stažení jednen herní titul. Subnauticu stáhnete zdarma do 27. prosince, poté přijde na řadu herní titul Super Meat Boy. Epic vábí rovněž vývojáře samotné. Z prodeje her si totiž vezme podíl „jen“ 12 %, zatímco konkurenční Steam bere 30 % z ceny. Pokud navíc vývojáři použijí u svého herního titulu Unreal Engine, který pochází z dílny Epic Games, podíl odevzdávaný Epicu z prodeje hry se ještě zmenší.

Vychytralost ze strany Epic? 

Kolem spuštění nového herního obchodu koluje mnoho spekulací. Některé zdroje tvrdí, že takové načasování spuštění je úmyslné. Se studiem Valve, které provozuje Steam, zpřetrhává vazby nejedno velké vývojářské studio. Na Steamu není například možné nalézt Fallout 76 nebo současnou pecku Battlefield V. V reakci na tyto skutečnosti prý Steam zavedl pravidlo, které vývojářským studiím umožní větší podíl ze zisku, pokud se prodá velké množství jejich hry. Proti tomuto rozhodnutí se samozřejmě negativně staví menší vývojáři, kteří obdobné praktiky považují za diskriminační. Právě ti by se tak mohli rozhodnout ke spolupráci s Epic Storem.

Subnautica sází na propracovaný podmořský svět:

Až čas ukáže, jestli se Epic Store dokáže v tvrdé konkurenci Steamu prosadit. Nicméně není divu, že se studio zkouší uplatnit v nové sféře. Jeho Fortnite je celosvětový fenomén, který studiu stále vydělává neskutečné množství peněz, které vytváří základy právě pro nový obchod. Pokud se podaří kvalitně rozjet i ten, má se studio skutečně na co těšit.

epic-store-fb

Dnes nejčtenější

.