Zavřít reklamu

Od príchodu hry Fortnite prešiel už nejaký ten piatok a počas uplynulého času sme sa dočkali nejednej senzácie, o ktorú sa postarala práve táto hra. Epic Games sa prínosom tohoto titulu na mobilné zariadenia postaralo o obrovský vzrast telefónov ako hernej platformy, čo sa odráža viac, ako kedykoľvek predtým. Hra sa stala populárnou na všetkých dostupných platformách a tvorcovia nemôžu byť šťastnejší. Rozprávkové zisky, ktoré sa hromadia prakticky denne síce v posledných týždňoch mierne upadli, čo spôsobuje narastujúca konkurencia, no Fortnite stále figuruje na popredných priečkach.

Režim Battle Royale pobláznil celý videoherný svet, čo vyvrcholilo na nedávnom odovzdávaní prestížnych cien The Golden Joystick Awards. Popri kvalitných počinoch v podobe God of War, Red Dead Redemption 2 alebo Forza Horizon 4 by sa mohlo zdať, že Fortnite nemôže mať žiadnu šancu. Opak sa však stal pravdou a Battle Royale pecka z produkcie Epic Games sa oficiálne stáva najlepšou hrou.

Napriek tomu, že je Fortnite dostupný na popredných konzolách a herných strojoch, Apple zariadenia predstavujú pre tvorcovskú spoločnosť obrovský nosný pilier. Práve mobilní hráči vlastniaci jablčné zariadenia spôsobili razantný nárast popularity hry. Autori však nenechali nič na náhodu a preto v hre môžeme sledovať neustále pumpovanie nového herného obsahu v podobe limitovaných výziev, časovo obmedzených udalostí a rôznych eventov.

Milovaný a zároveň nenávidený Fortnite to dotiahol až na vrchol. Fanúšikovia hru jednoducho milujú. 

Vyhlasovanie cien The Golden Joystick Awards sa tak nieslo v oceňovaní popredných hier, spomedzi ktorých si jednu z najprestížnejších uchmatol práve Fortnite. Okrem toho možno spomenúť, že najlepšou hrou pre mobilné telefóny sa stalo konkurenčné PUBG Mobile, čo je prakticky dosť paradoxné. Tento náprotivok však kvalitou určite nezaostáva a tak popularita hier záleží jednoducho na preferenciách jednotlivých hráčov. Dúfajme, že v nasledujúcom období sa dočkáme viacerých podobných scenárov, ktoré prinesú na naše mobilné obrazovky ešte viac kvalitných herných zážitkov a kvantum herného obsahu.

Fortnite

Dnes nejčtenější

.