Zavřít reklamu

Pred niekoľkými dňami sme vám priniesli informácie o rozmarnom pláne štúdia Epic Games, ktoré chce presadiť hru Fortnite na pôdu elektronických športov. Epic sa rozhodlo investovať neuveriteľných 100 miliónov $ aj napriek tomu, že celá snaha môže výjsť na zmar. Tentokrát pre vás máme správu, ktorá sa takisto zaoberá finančnými odmenami za hranie hry Fortnite, no nejde o profesionálnu úroveň v pravom zmysle slova. Hráči, ktorí si sú vedomí svojich kvalít začali ponúkať svoje služby menej skúseným kompetítorom. Samozrejme nejde o žiadny lacný špás. Vybudovanie reputácie vás môže výjsť až na stovky dolárov, no naopak ak ste v hre naozaj zabehnutý a nič vás neprekvapí, môžete si celkom slušne zarobiť.

Skúsenejší hráči najnovšie začínajú využívať „trénerské kurzy“, v ktorých učia menej zdatných spoluhráčov ako sa stať vo Fortnite úspešnejším. Tréneri vystupujú pod názvom „Buddies“, pričom ich hlavnou úlohou je zoznámiť hráčov s klasickým štýlom hry, naučiť ich ako si počínať v rôznych situáciách a hlavne ako si vylepšiť schopnosti na ceste k víťazstvu. Tento špás začína v priemere na 7 dolároch za hodinu, no nájdu sa aj hráči, ktoré si za svoje služby pýtajú dokonca 20-30 dolárov.

Na získanie potenciálnych zákazníkov hráči využívajú klasické sociálne siete ako Instagram, Facebook a Twitter alebo fóra zaoberajúce sa hrou Fortnite. Jednou z úloh „Buddies“ je mimo spomínaných rád aj krytie spoluhráča na bojisku a zaisťovania väčšieho obnosu bodov pre platiacich zákazníkov. Podľa analytikov v tomto prípade nejde o podvádzanie, nakoľko sa hráči nepodieľajú na krokoch, ktoré by mohli škodiť alebo zamedziť pokojnému priebehu herných zápasov.

Fortnite je nepochybne herný fenomén, ktorý bude s určitosťou trvať aj v nasledujúcich mesiacoch. No hráči, ktorí bažia po úspechu natoľko, že za dobré výsledky vysolia desiatky, ba až stovky dolárov by podľa mnohých fanúšikov mali byť z hry diskvalifikovaní. Skúseným veteránom to dozaista vadiť nemôže, nakoľko si svojou obľúbenou voľnočasovou aktivitou dokážu zarobiť celkom solídny balík peňazí. Kontroverzné témy točiace sa okolo hry Fortnite sa pomaly začínajú stávať každotýždennou rutinou. Uvidíme aké výstrelky prinesie hra v nasledujúcom období.

  • Hra Fortnite je dostupná zdarma v App Store

[appbox appstore id1261357853]

Fortnite

Dnes nejčtenější

.