Zavřít reklamu

Dnešní den potěší všechny uživatele, kteří potřebují pro svou práci v MacBooku prvotřídní grafickou kartu. Patnáctipalcový MacBook Pro totiž může ode dneška disponovat grafickou kartou AMD Radeon Pro Vega, kterou můžeme nalézt například v iMacu Pro. O přidání této možnosti nás Apple informoval již na představení nových MacBooků Air a Maců mini, avšak do svého Online Storu ji zařadil až nyní.

U vyšší verze 15″ MacBooku Pro s procesorem Intel Core i7 s taktem 2,6 GHz máme na výběr celkem ze tří grafických karet, přičemž základní GPU je Radeon Pro 560X. Pokud však toužíte po stejné kartě, jakou disponuje iMac Pro, budeme si muset „mírně“ připlatit. Za Radeon Pro Vega 16 dáme 8 tisíc a Radeon Pro Vega 20 nás vyjde na dalších 11 200 Kč. V případě vytvoření objednávky Macu s novější konfigurací se jej dočkáte nejdříve 20. listopadu. Méně výkonný 15″ MacBook Pro se však grafických karet Radeon Pro Vega nedočkal. Vybírat tak lze pouze z grafiky Radeon Pro 555X či Radeon Pro 560X, která stojí o 3200 korun více.

Tímto krokem se MacBook stává prvním notebookem, který je vybaven mobilní grafickou kartou Radeon Pro Vega. Ta disponuje zdokonaleným výpočetním enginem a vysoce propustnou pamětí HBM2. Samotná paměť zdvojnásobuje šířku svého pásma a má značně nižší odběr elektrické energie. Díky tomuto systému úspory zbude více „šťávy“ pro samotný grafický procesor, což vyústí v až o 60% rychlejší GPU, než je Radeon Pro 560X.

2018-macbook-pro-980x620

Dnes nejčtenější

.