Zavřít reklamu

Článek od iWant: Je to opět tady. Applařům po celém světě se včera po třetí hodině odpolední tajil dech, když s napětím očekávali, jaké bomby vypustí jablečný gigant do světa. A že se měli opravdu na co těšit.

Je 15:02 a Tim Cook vchází na jeviště Howard Gilman Opera House, které je součástí Brooklyn Academy of Music, aby zahájil nejnovější událost ve světě Apple. Po krátkém úvodu a bez dlouhých okolků odhaluje první specialitu, jíž je nový MacBook Air.

MacBook Air, který je, světe div se, zase tenčí a lehčí, se představuje ve třech dechberoucích barvách, stříbrné, vesmírně šedé a nově také zlaté. Retina je jako obvykle precizní, rámečky o 50 % užší a ovládání klávesnice i trackpadu intuitivní. Velkou novinkou je také u iPhonů a iPadů oblíbená funkce Touch ID, díky které Mac odemknete jediným dotykem na klávesnici. K tomu Air dostal do výbavy dva Thunderbolty 3, super stereo výbavu a nejnovější Intel Core i5 osmé generace. Na takového nadupaného fešáka jsme čekali.

MacBook Air 2018 fb

Druhým překvapením ze světa Apple počítačů je dlouho očekávaný Mac mini, který se posledního přebudování dočkal naposled v roce 2014. Kompaktní prcek ve vesmírně šedé barvě s rozměry 20×20 cenťáčků v sobě ukrývá čtyř nebo šestijádrový procesor, vyšší grafický výkon a 4x rychlejší SSD disk s pamětí až 2TB. Mac mini byl obdařen chladícím systémem, který jsme doposud viděli jen u MacBooku Pro, a tak zvládne i douhé hodiny práce bez přehřívání. K tomu všemu je navíc zabezpečen tím nejlepším systémem, který Apple vymyslel, čipem Apple T2, který šifruje všechna data a navíc zabezpečuje spuštění systému. Tenhle obr v malém těle nás ještě naučí.

mac mini-fb

Také iPady se mají čím pochlubit. Novinky jsou hned dvě – iPad Pro 11” (2018) a iPad Pro 12, 9” (2018). Osazeny jsou Liquid Retina panelem, který byl jakožto nový typ displeje představen před nedávnem na novém iPhone XR. IPady jsou nyní ještě tenčí a lehčí, takže se skvěle drží i v jedné ruce. Home button už na nich nenajdete, odemykají se totiž pomocí Face ID. Ano, na váš iPad se stačí pouze podívat a otevře se vám svět netušených možností.

ipad 3

Spolu s iPady prošlo úpravou i slavné pero Apple Pencil. To je nyní užší, reaguje na dotyky a připevňuje se na bok tabletu pomocí soustavy magnetů, které jsou ukryty na zádech tabletu. Na tomto místě se navíc zároveň nabíjí! Největší zajímavostí je však u nového iPadu možnost nabíjet externí zařízení. Díky tomu lze k iPadu Pro připojit váš iPhone a jednoduše jej dobít, ať už jste kdekoli.

Apple jako tradičně nezůstal pouze u hardwaru. Spolu s novinkami na poli chytré elektroniky přišel také s aktualizací operačního systému iOS 12.1, který je výsledkem několikatýdenního beta testování. Jeho rozhraní a všechny novinky jsme si již mohli osahat. Skupinové hovory přes FaceTime, nové Memoji, řazení notifikací dle aplikací, funkce Čas u obrazovky nebo více zkratek pro Siri. Všem těmto novinkám vychytala verze 12.1 i poslední mouchy.

Včerejší akce opět přitáhla zraky veřejnosti na jediný sál a nyní už jen můžeme hádat, jakou reakci vyvolají novinky u natěšeného publika. Už teď si ale troufáme tvrdit, že to bude pecka!

macbook_air_2018_Fb

Dnes nejčtenější

.