Zavřít reklamu

Pretože sa blíži koniec roku a Ming-Chi Kuo už prakticky všetko predpovedal, renomovaný analytik sa rozhodol zamerať na ohlásenia v roku 2014. Analytik, ktorého tvrdenia sa tento rok niekoľkokrát potvrdili, vo svojej novej správe uviedol, že spoločnosť Apple predstaví v budúcom roku štyri nové produkty, respektíve ich nové modely. Kuo síce nikde nespomína hodinky iWatch, zato však môžeme očakávať úplne nový model MacBook Air, iPad 6. generácie s vyššou hustotou pixelov, iPad mini 3. generácie a lacnejší iMac.

Jednou z hlavných noviniek budúceho roku má byť nový MacBook Air s 12-palcovým Retina displejom. Obrazovka s vysokým rozlíšením ale nie je jedinou novou vlastnosťou a Apple by mal podľa analytika predefinovať notebooky, presne tak ako to dokázal už pôvodný MacBook Air. Toto tvrdenie odôvodnil Kuo tým, že prístroj má byť ešte tenší a ľahší ako súčasný Air, ale aj napriek tomu bude obsahovať procesor Intel. Počítač by mohol byť lacnejší ako súčasné modely a Apple by ho mohol predstaviť v 2. alebo 3. štvrťroku 2014.

retina-macbook-air-6

Či bude Air s Retina displejom lacnejší, nevieme potvrdiť, ale podľa analytika by sme sa mali dočkať lacnejšieho iMacu. Dôvod, prečo by mal Apple vypustiť do obehu lacnejší iMac je ten, že Apple nedokázal expedovať toľko kusov iMacu ako pôvodne očakával. Lacnejší prístroj by mal posilniť predaje iMacu o 10 až 20% a mal by konkurovať cenovo dostupnejším desktopom so systémom Windows. Na druhú stranu, viacerí analytici a médiá očakávali, že Apple začne predávať plastový iPhone s cenou do 400 dolárov, finálny produkt sa však v nedotovanej verzii predáva za $549, respektíve 600€.

Pokiaľ ide o tablety iPad, analytik prehodnotil situáciu ohľadom 12,9-palcového iPadu a tvrdí, že Apple jednoducho vypustí nový iPad s vyššou hustotou pixelov. Rozlíšenie tohto tabletu by malo byť o 30 až 40% vyššie ako u súčasného iPadu, čo je dôvod, prečo by vývojári museli opäť prispôsobovať svoje aplikácie pre nový softvér. Vyššie rozlíšenie by ale nemalo postihnúť iPad mini 3. generácie, a ten tak bude ponúkať rovnaký Retina displej ako očakávaný tohtoročný model. Bližšie informácie o hardvéri a dizajne nie sú známe, naša redakcia ale očakáva prítomnosť procesoru Apple A8.

Apple-iPad-5-Space-Grey-01
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.