Zavřít reklamu

Veľkosti displejov u Apple produktov už nebudú tak obmedzené ako doteraz, a zatiaľ čo v minulom roku sme sa stretli s dvoma novými displejmi, už v priebehu roku 2014 sa dočkáme ohlásenia niekoľkých ďalších veľkostí a rozlíšení. Kým v minulom roku sme sa prvýkrát stretli s 4-palcovým iPhone a 7,9-palcovým iPadom, prieskum NPD DisplaySearch ukazuje, že nás Apple týmto krokom iba pripravil na to, čo nás skutočne čaká. Ten na svojom blogu zverejnil informácie o siedmich nových produktoch, ktoré by mal Apple predstaviť budúci rok.

Podľa toho, čo NPD DisplaySearch zistilo od dodávateľov Applu, by sme sa mali budúci rok dočkať skutočne dvoch nových phabletov iPhone s rôznymi veľkosťami obrazovky, na trhu by sa mal tiež objaviť veľký iPad, nebudú chýbať ani hodinky iWatch a Apple TV v dvoch rôznych veľkostiach, a dokonca by mal Apple predstaviť aj úplne nový model MacBook Air s Retina displejom. NPD okrem názvov produktov a vlastností ich displejov zverejnilo aj očakávané dátumy ich vydania. Čo teda môžeme očakávať, a kedy to máme očakávať?

Tabuľka hneď na úvod spomína iPhone 6. Aj keď jeho názov nie je istý na 100%, na trhu by sa mal tento telefón objaviť vo verzii s 4.7″ displejom a rozlíšením 1280 x 720 pixelov, a vo verzii s 5.7″ displejom a rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. Prístroj by sa mal objaviť v druhom kvartáli 2014, teda by sme ho mali očakávať na jar alebo v júni/červnu. Krátko po ňom Apple vstúpi na trh s televízormi, kde po niekoľkých rokoch špekulovania vydá revolučnú Apple TV v 55″ a 65″ verzii. Obe verzie by mali ponúknuť rozlíšenie 4K2K, respektíve 3840 x 2160 pixelov. Produkt by sa mal objaviť behom tretieho kvartálu, teda v priebehu leta. Do portfólia by sa mali zaradiť aj hodinky iWatch, ktoré by mali byť dostupné v 1.3″ alebo 1.63″ verzii. Hodinky by mali využívať ohybný AMOLED displej s rozlíšením 320 x 320 pixelov, a Apple by ich mal predstaviť až na konci roku 2014, pravdepodobne v októbri/říjnu.

appledisplays

NPD nakoniec získalo bližšie informácie k novým verziám MacBooku Air a iPadu. Apple by mal v priebehu roku 2014 predstaviť nový 12.9-palcový iPad s rozlíšením 2732 x 2048 pixelov, a popri ňom by mal predstaviť úplne nový 12-palcový MacBook Air s Retina displejom. Vzhľadom k tomu, že by Apple použil displej s nízkou spotrebou energie, bol by schopný udržať životnosť batérie na pomerne vysokej úrovni a zároveň by dokázal ponúknuť rozlíšenie 2304 x 1440 pixelov. Dátum uvedenia týchto produktov nie je známy, a rovnako nie je ani známe, aký význam bude mať väčší iPad. Podľa niektorých užívateľov by mohol 12.9-palcový iPad využívať operačný systém OS X a jednalo by sa tak o prvý Mac s dotykovým displejom. Tomu z istého hľadiska prihráva aj fakt, že mnohí výrobcovia začali produkujú tablety s plnohodnotnou verziou Windows 8.

12_9_ipad_macbook_air
*Zdroj: NPD DisplaySearch

Dnes nejčtenější

.