Zavřít reklamu

Od představení posledních produktů od Applu určených pro letošní rok nás dělí už jen šest dní, které sám Apple využije k dořešení potřebných formalit, které by mohly v případě nesplnění zabránit prodejům novinek. Díky těmto krokům nám však nechtěně potvrzuje jejich příchod.

V databázi Eurasijské ekonomické komise, do které se blížící produkty musí před zahájením prodejů zaregistrovat, se jen pár dní před říjnovou keynote objevilo několik nových produktů, přičemž se vesměs jedná o počítače – jak o osobní, tak i o přenosné. Ačkoliv z modelových označení nelze vyčíst přesné produkty, s ohledem na popis se obecně očekává příchod nástupců stávajících modelů, konkrétně MacBooku Air, Macu mini a snad i iMacu, který by se však měl dočkat jen upgradů po stránce vnitřností. 

Bude Mac mini vypadat nějak takto?:

Nejzajímavějším z chystaných Maců bude pro mnoho fanoušků bez pochyby nástupce MacBooku Air, který se za dobu, kdy jej má Apple v nabídce, stal legendou. I ta ale bude nakonec nejspíš muset ustoupit pokroku a na své místo pustit vybavenějšího kolegu, který by v sobě měl skloubit velmi slušný výkon, kvalitní displej a příznivou cenu. Spekuluje se o tom, že se bude designem nástupce Airu blížit 12” MacBookům, ale nabídne 13” displej. Dočkat bychom se tak mohli skutečně kompaktního elegána. 

iPady čeká renesance 

Svou chvíli slávy si ale příští týden užijí i iPady, konkrétně řada Pro. Tu by měl totiž Apple výrazně upgradovat představením dvojice přepracovaných tabletů s užšími rámečky okolo displeje a bez Touch ID. To nahradí Face ID, jehož senzory umístí Apple právě do úzkých rámečků kolem displeje. Krom toho by měla dorazit i druhá generace Apple Pencil, na které údajně Apple spolupracuje se společností Adobe. 

Data z databáze Eurasijské komise se dají obecně označit za velmi věrohodný zdroj, jelikož nám tento rok prozradily například březnový příchod levného iPadu, který se v ní též objevil jen pár týdnů před uvedením. Kdybychom pak zabrousili do minulosti, podařilo se skrze ní potvrdit například i příchod bezdrátových sluchátek AirPods.

mac-mini-concept-touch-bar-fb

Dnes nejčtenější

.