Zavřít reklamu

Jak jistě víte, tak jsme se minulý týden dočkali vydání první veřejné verze operačního systému watchOS 7 pro Apple Watch. Kromě tohoto systému byly pro veřejnost vydány jetě iOS, iPadOS a tvOS 14; macOS 11 Big Sur poté bude následovat za několik dní. V rámci watchOS 7 přibyly dvě hlavní a nejvíce diskutované novinky – Spánek a Mytí rukou. V případě Mytí rukou dokáží Apple Watch rozpoznat umývání rukou a spustit odpočet 20 sekund, což je doba, během které byste si měli ruce mýt, viz odkaz níže. Tato funkce poté ještě nabízí možnost, pomocí které si můžete nechat mytí rukou připomenout poté, co se vrátíte domů z venku. Pojďme se společně podívat, jak tuto funkci aktivovat.

Jak na Apple Watch nastavit, aby vás upozornily na umytí rukou po příchodu domů

Pokud chcete aktivovat funkci, která vás upozorní na to, abyste si po příchodu domů z venku umyli ruce, tak se nejedná o nic složitého. Jen berte na vědomí, že tuto funkci lze aktivovat pouze na iPhone a nikoliv přímo v Apple Watch. Postupujte následovně:

  • Prvně je samozřejmě nutné, abyste měli na vašem iPhonu nainstalovaný iOS 14 a na Apple Watch watchOS 7.
  • Pokud tuto podmínku splňujete, tak se na vašem iPhonu, se kterým máte Apple Watch spárované, přesuňte do aplikace Watch.
  • Zde se poté ve spodním menu ujistěte, že se nacházíte v sekci Moje hodinky.
  • V rámci této sekce poté sjeďte o kus níže, dokud nenarazíte na kolonku Mytí rukou, kterou rozklikněte.
  • Pokud zde nemáte aktivní funkci Odpočet mytí rukou, tak ji aktivujte.
  • Nakonec stačí, abyste pomocí přepínače aktivovali funkci Připomínky mytí rukou.

Funkce Připomínky mytí rukou bohužel nefunguje bez aktivní funkce Odpočet mytí rukou, což je svým způsobem škoda – prozatím s tím ale neuděláme nic. Aby vás mohly Apple Watch na umytí rukou po příchodu domů upozornit, tak je samozřejmě nutné, abyste měli u svého profilu nastavenou svou domovskou adresu. Pokud si adresu chcete zkontrolovat či nastavit, tak přejděte do aplikace Kontakty, kde si najděte svoji vlastní kartu kontaktu s názvem Já. Zde poté klepněte na Upravitdodejte vaši přesnou adresu domova.

Dnes nejčtenější

.