Zavřít reklamu

Čas od času se ve světě objeví zajímavé příběhy o produktech Applu, které přežily svou jistou smrt a své majitele mohou i nadále těšit. O jeden takový se nedávno podělil jeden z diskutujících na Redditu pod přezdívkou lorislongfellow, který dle svých slov před nedávnem ztratil a posléze opět našel svůj milovaný iPhone X. Zajímavé na tom však je, že jej ztratil pod vodou. 

Příběh začíná vcelku nenápadně. Loris si vyrazil se svou přítelkyní na moře s paddleboardem a kayakem. Když už byli poměrně daleko od břehu, Loris si chtěl s přítelkyní vyměnit plavidla, ale bohužel zavrávoral spadl do moře. Když se z něj vysápal zpět, zjistil, že iPhone X, který měl po celou dobu v jeho kapse, mu vypadl. Pokusil se jej sice chvíli se šnorchlem hledat, leč nepochodil. Pár se proto rozhodl místo opustit a po zbytek dne se věnovat jeden druhému. Kvůli hloubce a nemožnosti najít telefon pomocí funkce Najít iPhone kvůli nulovému signálu totiž byla jeho záchrana prakticky nemožná. Tedy alespoň následujících pár hodin. 

Zhruba po osmi hodinách od maléru přišel odliv, který vlil do žil nešťastného majitele ztraceného iPhonu novou krev. Spolu s přítelkyní proto vyrazil na pláž a poté do vody na místo, kde telefon ztratil. Jelikož však byla hladina o poznání níže, bylo již možné telefon lokalizovat pomocí Najít iPhone a spustit na něm i pronikavý zvukový signál, díky kterému se nakonec podařil i najít. Přestože ležel mezi ostrými kameny a poměrně hluboko (bohužel Loris neuvedl, jak moc), bez problému fungoval a dokonce měl ještě 66 % baterie. A jak si telefon vede dnes? Skvěle. Jeho majitel na něm totiž nepozoruje žádné znaky poškození. Ani osmihodinový ponor ve slané vodě tak iPhonu X neublížil. 

Přestože se iPhone X odolností proti vodě podle IP67 chlubí, je potřeba říci, že podobné přežití je do značné míry i dílem velké náhody. Už mnohokrát jsme se totiž setkali i s případy, kdy iPhone X a potažmo i jiný voděodolný iPhone „zemřel“ jen po pár vteřinách ponoření. Podobné příběhy jsou tedy spíše ukázkou toho, že pokud se s něčím podobným setkáte i vy, neklesejte na mysli – naděje totiž umírá poslední.

iPhone X white back FB

Dnes nejčtenější

.