Zavřít reklamu

Před uvedením nejnovější Apple TV 4K se objevily zvěsti, že Apple implementuje kompatibilitu s aplikací Najít do dálkového ovladače Siri Remote. To se sice nestalo, ale po letošních aktualizacích softwaru Apple představil novou možnost pro iPhone, která dělá v podstatě totéž.

Začátkem září společnost Apple v tichosti vydala nový firmware pro ovladače Siri Remote druhé a třetí generace. S novým firmwarem, tvOS 17 a iOS 17 lze v případě ztráty ovladače Siri Remote použít k nalezení ztraceného ovladače dálkové ovládání Apple TV dostupné v Ovládacím centru na iPhonu.

Když je tato funkce povolena, zobrazí se uživatelům na iPhonu rozhraní podobné aplikaci Najít, které je navede k dálkovému ovladači, přičemž kruh na obrazovce mění svou velikost a navádí je k pohybu správným směrem. Zmíněná funkce je nicméně k dispozici pouze pro dálkový ovladač Siri je k dispozici u ovladačů Siri druhé a třetí generace a funkce je omezena na modely Apple TV 4K vydané v letech 2021 a 2022.

Mějte také na paměti, že je nutná aktualizace firmwaru a že neexistuje žádný zavedený způsob, jak ovladač Siri Remote přimět k aktualizaci. Apple TV bude muset být aktualizovaná, zapnutá a připojená k ovladači Siri Remote, aby se mohla spustit, ale neexistuje žádný způsob, jak nový firmware vynutit ke stažení.

Jak s pomocí iPhonu najít ovladač k Apple TV

Pokud chcete s pomocí iPhonu najít ovladač k Apple TV, postupujte podle následujícího návodu.

  • Na iPhonu aktivujte Ovládací centrum.
  • Klepněte na dlaždici s Apple TV ovladačem.
  • V horní části displeje klepněte na šipku napravo do názvu vaší Apple TV.
  • Napravo do názvu Apple TV v menu, které se vám rozbalí, klepněte na Najít.
  • Zobrazí se vám rozhraní, s jehož pomocí snáze a rychleji najdete ovladač k vaší Apple TV.

Tímto způsobem můžete tedy snadno a rychle s pomocí vašeho iPhonu najít ovladač k vaší Apple TV. U starších modelů tato funkce není k dispozici, ale pokud váš ovladač k Apple TV nemůžete najít, můžete využít jeho softwarovou verzi na vašem iPhonu.

Dnes nejčtenější

.