Zavřít reklamu

Počas tohtoročnej akcie Keynote sme sa dočkali okrem odhalenia nových iPhonov a Apple Watch aj niekoľkých predstavení, ktoré približovali nové doplnky vo forme aplikácií a hier pre virtuálnu knižnicu App Store. Mimo predstavenia Bethesdy, ktoré sa nieslo v znamení pripravovaného titulu Elder Scrolls: Blades pre mobilné telefóny s iOS sme mohli byť svedkami predvedenia nových funkcií pre aplikáciu HomeCourt, ktorá využíva prvky rozšírenej reality k zdokonaľovaniu vašich schopností v basketbale prichádza s novým updatom, ktorý nesie názom „Shot Science“. Plným využitím ARKitu tak môžete sledovať svoje schopnosti v hádzaní lopty na kôš a popritom si pozrieť zaujímavé štatistiky.

Aplikácia najnovšie deteguje počet striel, percentuálny podiel priamych zásahov, rýchlosť a smer hodenej lopty. HomeCourt vám tiež poradí, pod akým uhlom je potrebné strieľať na kôš a akú silu k tomu vynaložiť. Túto zaujímavú appku majú na svedomí bývalí inžinieri zo svetových spoločností ako Apple, Facebook alebo Google. Spoluzakladateľ tvorcovského zoskupenia David Lee opisuje, že prvotnou myšlienkou k vzniku tohoto projektu bola jeho neschopnosť triafať basketbalový kôš. V tom čase ešte pracoval pre Apple, no táto idea ho priviedla k realizácii HomeCourt.

Aplikácia HomeCourt vám prostredníctvom rozšírenej reality poradí, ako sa zdokonaliť v basketbale čo najefektívnejším spôsobom. 

Tento projekt je výbornou ukážkou toho, ako môže systém rozšírenej reality úspešne vypomáhať v každodennom živote a rozvoji vrcholových športovcov, ale aj rekreačných amatérov. Časom by sa podobná vízia mohla rozšíriť aj do iných sfér, ktoré nemusia výhradne zastávať iba športovú kategóriu. HomeCourt je len jedným z mnohých výsledkov, ktoré poukazujú na neoblomnú iniciatívu Applu. Jablčná spoločnosť sa chce totiž do budúcnosti výraznejšie angažovať vo sfére rozšírenej reality, o čom svedčí aj veľký počet zaregistrovaných patentov, ochranných známok a prototypov. Využitím systému ARKit sa tak podľa mnohých fanúšikov stáva z iPhonu prostriedok na monitorovanie osobných úspechov a pokroku nielen v športe.

  • Aplikáciu HomeCourt s novým updatom „Shot Science“ si môžete stiahnuť zadarmo v App Store

[appbox appstore id1258520424]

HomeCourt

Dnes nejčtenější

.