Zavřít reklamu

V roku 2016 sme sa dočkali príchodu mini-tlačiarne Lifeprint, ktorá dokáže rýchlo a efektívne vytlačiť snímky, ktoré sa vám podarilo zachytiť na vašom mobilnom telefóne. Po vytlačení fotky ste následne mohli daný obraz prebudiť k životu pomocou rozšírenej reality (AR) vďaka svojmu telefónu. Pohyblivé a živé obrázky sa tak rýchlo stali predmetom odkazov, ktoré prirovnávali túto technológiu k živým fotografiám na stránkach novín v univerze Harry Potter. Netrvalo dlho a túto podobnosť si všimlo aj spoločnosť Warner Bros, ktorá uzavrela dohodu s vývojármi Lifeprint. Výsledkom tejto dohody a zmluvných podmienok je produkt s názvom „The Harry Potter Magic Photo and Video Printer“, ktorý sa dočkal tematického spracovania a sympatického vizuálu.

K dokonalému využitiu tejto tlačiarne je potrebná aplikácia, vďaka ktorej zhotovujete fotky a videá. Po skončení si vyberiete statický záber, ktorý chcete vytlačiť a po vyhotovení fyzickej snímky môžete prostredníctvom AR prebudiť snímky k životu. Aplikácia ponúka rôzne filtre, stickery a doplnky po vzore známeho Instagramu alebo Snapchatu, no v tomto prípade sa všetko točí okolo tematiky Harry Potter. Vďaka aplikácii sa môžete fotograficky zvečniť s rôznymi doplnkami ako sú známe školské hábity, šály alebo aj masky smrťožrútov. Tvorcovia mysleli aj na stráku zdieľania, preto je aplikácia prepojená s ostatnými sociálnymi sieťami, čo vám dáva možnosť pochváliť sa svojimi výtvormi na Instagrame, či Facebooku.

Takto vyzerá mobilná tlačiareň z edície Harry Potter, ktorá je dostupná vo viacerých farebných variáciách:

V tomto zaujímavom nápade sa však skrýva aj množstvo zábavy. Každý používateľ si môže vybrať pre svoju tlačiareň/aplikáciu vlastnú fakultu, ktorú bude na svojich obrázkoch reprezentovať. Fotky a videá môžete naviac posielať svojím priateľom, ktorí si ich po vašom odsúhlasení tiež môžu vytlačiť. Nová tlačiareň z „Potterovskej edície“ je až o 20% menšia ako pôvodný Lifeprint a disponuje kvalitnejším vyhotovením fotografií. Prvé tlačiarne by sa mali objaviť na pultoch obchodov už tento mesiac, konkrétne 22. októbra/října. Cena sa vyšplhala na 149,99 dolárov, no je zatiaľ otázne či sa tlačiareň dostane aj do našich končín.

Harry

Dnes nejčtenější

.