Zavřít reklamu

Fínske vývojárske štúdio Rovio sa postaralo o senzačnú správu, pre všetkých milovníkov ikonickej hry Angry Birds. Známa herná adaptácia sa dočká spracovania prostredníctvom rozšírenej reality, pričom si ju budeme môcť užiť omnoho reálnejšie, ako kedy predtým. Pomôže nám k tomu headset Magic Leap One, ktorý bol len nedávno predstavený v novom rovnomennom start-upe Magi Leap. Jedná sa o prvý komerčne dostupnejší headset pre mixovanú realitu (VR+AR), pričom si tento revolučný nápad vyslúžil neuveriteľné 2 miliardy dolárov prostredníctvom príspevkov. Nejeden popredný analytik a špecialista vidí práve v tomto prvku neskutočný potenciál a preto je Magic Leap One označovaný za médium budúcnosti. Spoločnosť sa však stále ešte vyvíja, no jednou z najznámejších herných sérií, ktoré by sme si na ňom mali vychutnať je práve spomínaná hra Angry Birds.

Na tomto projekte sa podieľajú aj švédski špecialisti na rozšírenú realitu zo štúdia Resolution Games, ktorí dopomôžu k vývoju Magi Leap ako hernej platformy. Z tejto kooperácie vznikol nápad Angry Birds: FPS. Myšlienka hry je presne rovnaká ako v prípade titulov na obrazovkách mobilných zariadení, s tým rozdielom, že sa hra neodohráva na hernej ploche fiktívneho sveta, ale vo vašej obývačke. Zmocníte sa tak úlohy komandéra pre svoje „vtáčie vojsko“, ktoré je odhodlané zničiť nepriateľské prasatá spolu s ich vybudovanými konštrukciami. Magic Leap One ponúka úplne nový zážitok z tejto klasickej zábavy, nakoľko sa dočkáme úplne nových vylepšení po grafickej stránke, lepšej orientácie a hlavne skutočnosti, ktorá vyvolá pocit, že sa celá hra odohráva v našom domove.

Takto vyzerá spojenie rozšírenej reality a známej hry Angry Birds:

Konkrétny dátum príchodu hry je zatiaľ samozrejme neznámy, no obe štúdia pracujú na tom, aby sme sa jej dočkali už čoskoro. V tomto prípade sa jedná o skutočnú revolúciu herného priemyslu ako takého, aj napriek tomu, že virtuálna a rozšírená realita tu pôsobí už pár rokov. Skutočnosť finančne dostupnejšieho headsetu však dáva priestor aj iným vývojárskym celkom, ktoré majú záujem o aplikáciu svojich herných titulov pre platformu VR/AR. Možnosť zahrať si kultový počin Angry Birds v známom domovskom prostredí je určite vítaná, no nechajme sa prekvapiť, akým smerom sa tento ambiciózny projekt bude uberať. Do tej doby sa musí firma popasovať s nákladmi a finálnou cenou produktu, ktorý by mal predstavovať nanajvýš sympatickú čiastku, ktorú sú zaň ľudia schopní utratiť.

Angry

Dnes nejčtenější

.