Zavřít reklamu

Že generuje App Store daleko vyšší tržby než konkurenční Google Play na Androidu není již několik let žádným překvapením. Podle analytické společnosti Sensor Tower, která se specializuje na sledování zisků v technologické sekci, to navíc vypadá, že se tento trend v žádném případě nezmění. Propast mezi výnosy Applu a Googlu z jejich internetových obchodů se totiž za uplynulé čtvrtletí opět rozšířila. Podle jejich analýzy plynuly Applu z tohoto odvětví o 93% vyšší zisky, což je největší rozdíl od roku minimálně od roku 2014, kdy Sensor Tower začala tato data sledovat.

Z celkových 18,2 miliard dolarů za třetí čtvrtletí letošního roku, které celkově vygeneroval prodej a další výnosy z aplikací, pocházelo 66% právě z App Store. To tedy odpovídá zhruba 12 miliardám získaných pouze z jablečného internetového obchodu. Jedná se o skvělá čísla, neboť jsou o 23,3 % vyšší než za to samé období v minulém roce. Google tedy ze služby Google Play získal 6,2 miliardy a oproti loňskému roku si ve třetím čtvrtletí polepšil o 21,5%.

Pamatujete si ještě na App Store z iOS 10?:

V některých atributech ale dominoval Google Play. Vzhledem k většímu počtu aplikací a jejich mnohdy nižší ceně zaznamenal tento obchod o 10,9% vyšší počet stažení. Na druhou stranu však musíme brát v potaz uživatelskou základnu systému Android, která je oproti té Applu výrazně větší. I tak je ale zcela evidentní, že kvantita holt neznamená kvalitu.

app store

Dnes nejčtenější

.