Zavřít reklamu

Obliba nového operačního systému iOS 12 mezi uživateli strmě roste. Podle oficiálního oznámení Applu je totiž po třech zhruba třech týdnech od vypuštění veřejné verze nainstalován na polovině všech iPhonů a iPadů. U zařízeních v maximálním stáří čtyř let je pak přijetí iOS 12 ještě o pár procent vyšší. Podle statistik Applu je totiž na těchto zařízeních iOS 12 nainstalován v 53 %. 

Apple může být s přijetím nového operačního systému velmi spokojený především kvůli jeho pomalejšímu startu. Ten byl totiž v porovnání nejpomalejší za poslední tři roky a to i přes sliby Applu, že nový iOS 12 dodá starším zařízení ztracený dech. Uživatelé se však pravděpodobně obávali chyb, se kterými se museli potýkat vloni po uvolnění iOS 11, a s instalací nového operačního systému raději vyčkali. V prvních týdnech po vydání se však žádné zásadní chyby neobjevily, díky čemuž mohli začít uživatelé na iOS 12 bez obav přecházet. Přechod se dokonce zrychlil natolik, že zatímco iOS 12 překonal hranici 50 % nainstalovaných zařízení už 10. října, loňský iOS 11 tuto metu překonal až o měsíc později – konkrétně 8. listopadu. 

iOS 12 uživatele zatím baví:

Dá se očekávat, že si iOS 12 rychlost upgradování udrží či ji dokonce díky blížícímu se updatu iOS 12.1 ještě zvýší. Právě nová verze iOS totiž přinese hned několik velmi pěkných novinek v čele s podporou eSIM, skupinovými hovory FaceTime či spoustou nových emoji. Krom toho se dočkáme i opravy několika menších chyb. Jelikož je nyní v testování už třetí beta systému, dá se jeho vydání očekávat zhruba na konci října či začátku listopadu. 

iOS 12

Dnes nejčtenější

.