Zavřít reklamu

„Esková“ řada letošních iPhonů nepřinesla žádný výrazný skok kupředu a Apple se soustředil spíše na zdokonalení věcí uvnitř. Řeč je samozřejmě o novém čipsetu Apple A12 Bionic a vylepšeném fotoaparátu, který je podle mnohých uživatelů hlavním důvodem, proč upgradovat ze staršího modelu. Nové fotoaparáty už sklidily pochvalu například od filmového tvůrce Richarda Lackeyho, který si obraz zaznamenaný ve špatných světelných podmínkách nemohl vynachválit. Slovy chvály však na adresu iPhonů XS nešetří ani další filmový tvorce Ed Gregory, který je prověřil ve vlastním testu. iPhone XS  tak postavil proti profesionální kameře Canon C200 za 10 000 dolarů s objektivem Sigma Art 18-35/ 1.8, aby se co nejvíce přiblížil ohniskové vzdálenosti u iPhonů XS.

„ IPhone XS mám už několik týdnů. Jako fotograf a filmový tvůrce jsem samozřejmě jako první zkusil fotoaparát, abych viděl, jak to vypadá. Byl jsem upřímně šokován. Vypadalo to úžasně. Hned jsem tedy musel natočit několik záběrů. Další dny jsem neustále natáčel videa a byl stále více ohromen. V tu chvíli mě napadlo, že zkusím nový iPhone porovnat se svou profesionální kamerou Canon C200.“ uvedl Ed Gregory.  Ve studiu pak při srovnávání zjistil, že záběry a snímky z iPhonu XS nepotřebují, na rozdíl od záběrů z C200, téměř žádnou postprodukci, protože zkrátka vypadají skvěle. Ed rovněž dodal, že se iPhone XS přiblížil dynamickému rozsahu C200, jelikož zvládl udržet světlý obraz na přímém slunci stejně jako zachovat detaily při natáčení ve stínu.

Ed ovšem narazil i na věci, které se mu úplně nezdály. Velkou slabinu shledal v automatickém ostření. Jakmile totiž prohlížel natočené záběry na 27“ iMacu, uviděl ztrátu detailů v záběru ve chvíli, kdy iPhone XS automaticky zaostřoval. Nakonec dospěl k závěru, že tyto dvě kamery opravdu nejsou ve stejné lize, ale je neuvěřitelné, jak si iPhone zdatně dokáže iPhone profesionální technice konkurovat.

iphone-xs-camera-fb

Dnes nejčtenější

.