Zavřít reklamu

Pokud jste fanoušky Applu a zajímáte se i o jeho finanční stránku, zapište si do kalendáře datum 1. listopadu. V tento den nám totiž Apple přesně ve 23 hodin našeho času prozradí finanční výsledky za čtvrté fiskální čtvrtletí letošního roku, které odpovídá třetímu čtvrtletí roku kalendářního. V minulém kvartálu se Applu velmi dařilo a tak je jasné, že se bude snažit na podobné úspěchy navázat.

Ačkoliv se do těchto čtvrtletních finančních výsledků nijak výrazně nepromítnou prodeje nových iPhonů, dá se očekávat, že se Apple pochlubí alespoň jejich prvním prodejním týdnem, který ještě do tohoto kvartálu spadá. Stejně tak by se mohl zmínit o prodejích Apple Watch, které jsou podle mnohých analytiků velmi dobré. Krom produktů nových nás pak bude zajímat i to, jak si vedl těsně před představením novinek loňský iPhone X a potažmo i jeho dva bratříčci iPhone 8 a 8 Plus. Velmi zajímavá by mohla být i na poli s tablety, na kterém by mohl kartami zamíchat v březnu představený iPad 6. generace.

Prodávají se nové iPhony dobře?:

Další věcí, která by mohla zažít úspěch i ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí, jsou služby Applu. Ty totiž neustále rostou a jablečná společnost z nich má čím dál větší zisky. Například Apple Music rostla ještě před pár měsíci doslova o miliony za několik málo týdnů. Na hovoru s investory se tak nejspíš dozvíme, zda tento trend pokračuje, či se taky lehce zbrzdil. 

Tim Cook Apple money rich FB

Dnes nejčtenější

.