Zavřít reklamu

Reklamní kampaň Shot on iPhone, skrze kterou Apple již řadu let propaguje kvalitu fotoaparátů svých iPhonů, je mezi jablečnými uživateli velmi oblíbená. Jejich fotky se totiž mohou poměrně snadno dostat po označení příslušným hashtagem do tiskových zpráv Applu, díky čemuž si je mohou prohlédnout lidé z celého světa. Před pár dny pak Apple dokonce odstartoval soutěž, v rámci níž mohou uživatelé zasílat své fotky vyfocené iPhonem na posouzení porotě, která z nich následně vybere ty nejlepší a použije je například na billboardy po celém světě. Zdánlivě skvělý nápad má však jeden háček – odměnu. 

Když Apple soutěž spustil, mnoho uživatelů jej začalo kritizovat za to, že pro nejlepší fotografy nemá jinou odměnu než to, že jejich fotky zveřejní na reklamních plochách. To by sice bylo pro mnohé uživatele na jednu stranu velké zadostiučinění, na druhou stranu by však byl dobrý pocit z fotky na billobardu to jediné, co by si ze soutěže mohli odnést. Čím dál hlasitěji se tak hovořilo o nutnosti peněžní odměny, která by fotografy ještě více motivovala k zasílání kvalitních fotek. Apple tuto kritiku vyslyšel a do své tiskové zprávy, kterou soutěž odstartoval, včera přidal odstavec o peněžité odměně. Tu obdrží deset nejlepších fotografií, které vybere porota. 

Nové iPhony dokáží fotit opravdu skvěle:

Bohužel není zcela jasné, jak vysokou odměnu si nejlepší fotografové užijí. Podle některých účastníků by se však měla tato částka pohybovat alespoň kolem deseti tisíc dolarů, tedy v přepočtu asi 223 tisíc korun, což je dle nich částka, za kterou se fotky pro tyto účely běžně prodávají. Těžko však říci, zda si Apple nechá mluvit i do tohoto a nejlepší fotografy odmění deseti tisíci dolary, či bude rozdávat částku jinou.

xs max nahled

Dnes nejčtenější

.