Zavřít reklamu

Nový iOS 12 se zatím mnohým z nás jeví jako dokonalý systém s minimem chyb, díky kterému na loňský nezdar s iOS 11 lehce zapomeneme. I novinka má však své mouchy, které lze zneužít k prolomení zabezpečení iPhonu. Na pár z nich přišel i vývojář Jose Rodriguez. 

Jak se vám líbí prostředí iOS 12?:

Zatímco u iOS 11 byly chyby poměrně jednoduše zneužitelné, v případě iOS 12 to rozhodně neplatí. Její využití je totiž skutečně obtížné a jsou k němu dokonce potřeba hned dva iPhony. K prolomení zabezpečení je nejdříve potřeba skrze Siri aktivovat na telefonu, jehož zabezpečení chcete prolomit, VoiceOver a poté zařízení uspat. Jakmile displej zhasne, ze druhého iPhonu je potřeba na “napadený” telefon zavolat a následně na vyzvánějícím telefonu zmáčknout možnost pro vytvoření zprávy. Pokud se vám už nyní zdá prolomení zabezpečení šíleně složité, vězte, že nejsme ani zdaleka u konce. Vzhledem k tomu, že Apple zatím chybu neopravil, vám však komplentí návod na její využití nabízet nebudeme. Vyčíst jej ale můžete z videa pod tímto odstavcem. Na závěr jen dodáme, že po prolomení tímto způsobem se můžete dostat ke kontaktům a fotografiím. 

Jak můžete sami vidět, jedná se skutečně o pracnou záležitost, která si vyžaduje i poměrně značné množství času. Je tedy velmi nepravděpodobné, že by se vám do iPhonu někdo prolomil právě tímto způsobem. Pokud byste však přeci jen chtěli riziko eliminovat, bohatě stačí, když deaktivujete Siri pro chvíle, kdy je telefon uzamčený. V takovém případě totiž znemožníte aktivaci VoiceOveru a tím pádem i veškeré další kroky. 

iOS12-fb

Dnes nejčtenější

.