Zavřít reklamu

Podobne ako každý rok, aj tento rok sa zišli hackeri z celého sveta na konferencii PWN2OWN, aby prelomili bezpečnosť toho najpoužívanejšieho softvéru na telefónoch a na počítačoch. V prípade internetových prehliadačov sa hackerom často podarí objaviť nové bezpečnostné chyby v Safari, Internet Explorer, Chrome a Firefox. Ako hlási server ThreatPost, prehliadač od spoločnosti Apple sa podarilo vývojárom a hackerom prelomiť už na druhý deň.

Tím Keen z Číny objavil v prehliadači dve vážne bezpečnostné chyby vo WebKite Safari, ktoré mu umožnili spustiť akýkoľvek kód a obísť tak bezpečnostnú zložku systému OS X. Keen však tvrdí, že ochranu samotného OS X je možné prelomiť len ťažko, pretože tento systém je veľmi bezpečný: „Operačný systém od Apple je veľmi bezpečný a má veľmi dobrú bezpečnostnú architektúru. Aj keď objavíte bezpečnostnú dieru, je ťažké ju používať. Dnes sme to predviedli s pomocou pokročilého softvéru, a aj keď sa nám podarilo systém hacknúť, bezpečnosť OS X je vyššia než u ostatných systémov,“ vyhlásil člen tímu Keen Liang Chen. Hackerský tím si za objavenie chyby odniesol 40 000 dolárov a za prelomenie Adobe Flash ďalších $75 000.

Tím pritom vyhlásil, že časť peňazí venuje na pomoc ľuďom, ktorých príbuzní sa zúčastnili strateného letu Malaysian Airlines MH370. Podobne ako v minulosti, aj tentoraz sa konferencie zúčastnili predstavitelia Applu, ktorá si zo stretnutia odniesla znalosti o chybách, ktoré následne predá vývojárskemu tímu Safari v Cupertine. V budúcnosti tak môžeme očakávať aktualizáciu, ktorá tieto chyby odstráni.

overview_hero
*Zdroj: ThreatPost

Dnes nejčtenější

.