Zavřít reklamu

Nové iPhony XS jsou na pultech obchodů teprve pár dní, čínským hackerům se už však pro ně podařilo vytvořit funkční jailbreak. Ten má na svědomí hackerská skupina Pangu, které se ve vývoji jailbreaků pro iOS angažovala i v minulosti. Existenci jailbreaku potvrdil bezpečnostní expert Min Zheng, který na svém twitterovém účtu zveřejnil dva screenshoty s částmi kódu a gratulací.

Jailbreak by měl být provozuschopný jak na menším iPhonu XS, tak i na XS Max a potažmo i chystaném iPhonu XR. Nicméně radost z jeho příchodu je ještě předčasná. V tuto chvíli není totiž jasné, zda hodlá Pingu jailbreak poskytnout i veřejnosti.

Má to ještě smysl?

Brzké vytvoření jailbreaku pro nové iPhony je sice zajímavý počin, obecně se však dá označit spíše za výkřik do prázdna. Zatímco v minulosti byla obliba jailbreaku obrovská a mnoho uživatelů si bez něj nedokázalo používání iPhonů díky různým úpravám téměř představit, s přibývajícími novinkami do systému iOS začal pomalu postrádat jailbreak smysl. Kvůli odlivu uživatelů tak byly vloni vypnuty i některé servery obchodu Cydia, čili alternativního App Storu pro “jailbreakáře”. 

A jaký názor máte na jailbreak vy? Jste spíše jeho zastánci, nebo se na jeho uživatele díváte stejně jako Apple skrze prsty? A má vůbec podle vás jailbreak v dnešní době ještě smysl?

ios-12-jailbreak-iphone-xs-1024x576

Dnes nejčtenější

.