Zavřít reklamu

Za zhruba měsíc Apple představí nové iPhony, které by se měly podle veškerých očekávání opět skvěle prodávat. Otázkou tedy zůstává, jak moc a kolik rekordů prodeje nejoblíbenějšího smartphonu na světě opět trhnou. Na tuhle otázku zkouší přinést odpověď analytická společnost GBH Insights, která se domnívá, že by Apple mohl prodat za příští finanční rok (říjen 2018 – říjen 2019) přes 220 milionů iPhonů. Sám Apple se prý domnívá, že v horizontu příštích 18 měsíců, by mohl prodat přes 350 milionů jablečných smartphonů, což je dle analytické zprávy GBH Insights velice ambiciózní cíl, ovšem dodává, že si Apple je velice dobře vědom obrovské poptávky, a tedy ani tato meta nemusí být nereálná. Do prodejů se samozřejmě podepíší jak iPhony nové, tak i starší modely, které zlevní a tím pádem budou pro mnohé uživatele obrovsky lákavým cílem.

Otazník visí nad uvedením do prodeje levnějšího 6,1“ iPhonu s LCD displejem. Dříve se vyskytly informace, které uváděly možný odsun začátků prodeje tohoto očekávaného modelu, který se dle mnoha analytiků bude ze všech tří představených modelů prodávat nejlépe. Tyhle spekulace potvrzuje i výše zmíněná společnost, dle které se tento model dostane do prodeje zhruba 2 až 4 měsíce po jeho slavnostním představení.

Obrovským tahákem by měl být zejména levný iPhone X s LCD:

Ambiciózní je Apple prý i na poli služeb, ze kterých má v úmyslu získat do roku 2020 příjem 50 milionů dolarů. K těmto číslům by měl pomoct fakt, že počet aktivních jablečných zařízení se neustále zvyšuje. Sám Tim Cook se v únoru letošního roku pochlubil, že Apple má aktuálně aktivních 1,3 miliardy zařízení.

iPhone2018-colors-fb

Dnes nejčtenější

.