Zavřít reklamu

Vypadá to, že Facebook ještě nemá dost. Poté, co před nějakým časem okoukal nápad krátkých příběhů ze Snapchatu, které následně implementoval jak na Instagram, tak na Facebook, totiž přichází s další novinkou, která jako by z oka vypadla upadající službě s duchem na žlutém podkladu v logu. 

Je tomu zhruba čtvrt roku, co se Snapchat pokusil uživatele zaujmout novinkou ve formě her nazvaných Snappables. Ty by se daly velmi jednoduše charakterizovat jako multiplayerovky ovladatelné vlastním obličejem, kterými jste se měli vy a vaši přátele zabavit. A právě s něčím velmi podobným se nyní vytasil Facebook. Ten totiž začal pomalu ve své aplikaci Messenger rozšiřovat multiplayerové videohry založené na AR, které si můžete zahrát ve videohovoru až se šesti lidmi najednou, díky čemuž by měly být skutečně velmi zábavné.

Her je zatím podle všeho pomálu – vybírat totiž budete moci jen ze dvou. Portfolio se ale samozřejmě postupem času rozšíří. Záležet bude především na tom, jakou oblibu si novinka u hráčů získá. Pokud ji totiž uživatelé Messengeru nepřijmou za svou, hry přibývat samozřejmě nebudou a je možné i to, že se s ní Facebook po nějakém čase úplně rozloučí.

Novinka by se měla na Messengeru objevovat již do včerejška, nicméně je možné, že k vám dorazí s několikadenním zpožděním. Objevit by se měla po spuštění videohovoru a následném rozbalení možností. 

Messenger-AR-games

Dnes nejčtenější

.