Zavřít reklamu

Apple přesně před 11 lety, tedy konkrétně 9. března 2007, prodal 100 000 000. iPod, a to pět a půl roku poté, co se začal přenosný hudební přehrávač prodávat. Ukázalo se, že iPod je nejoblíbenějším produktem cupertinské společnosti všech dob, respektive do doby, než se do prodeje dostal iPhone.

Podívejte se, jak vypadal první iPod:

Apple v dubnu roku 2007 prodával více než deset modelů iPodů, včetně pěti původních iPodů, dvou iPodů mini, dvou iPodů nano a dvou iPodů shuffle. Pro zařízení kalifornský gigant vydal více než čtyři tisíce doplňků, a to od obalů až po samostatné reproduktory. Dokonce více než 70 % automobilů vyrobených ve Spojených státech v roce 2007 nabídlo připojení iPodu.

Postupně rostl i úspěch obchodu iTunes Music Store, který se v té době stal třetím největším obchodem s hudbou ve Spojených státech. Společně s iPodem se Apple vystřelil v technologickém světě na vrchol.

“V tomto historickém milníku chceme poděkovat všem milovníkům hudby za to, že se iPod stal nejúspěšnějším produktem,” řekl Steve Jobs. “iPod pomohl milionům lidí po celém světě znovu oživit jejich vášeň pro hudbu a jsme nadšeni, že můžeme být součástí této události.”

I celebrity vzdaly hold iPodu. “Je těžké vzpomenout si, co jsem dělala bez iPodu,” řekla zpěvačka Mary J. Blige. “iPod je více než jen hudební přehrávač. Je to rozšíření vaší osobnosti a skvělý způsob, jak mít u sebe oblíbenou hudbu všude, kam jen jdete.” Dále i několikanásobný šampion Tour de France Lance Amstrong opěvoval iPod: “Beru si s sebou běžecké boty a iPod. Když běžím, poslouchám hudbu. Mít hudbu s sebou je opravdu motivující.”

Apple do roku 2011 prodal neuvěřitelných 300 milionů iPodů. Jablečná společnost už neinformuje o tom, kolik iPodů prodala, ale podle všeho by to mělo být okolo 400 milionů.

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.