Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že se Apple rád zapojuje do různých dobročinných akcí, aby lidem ukázal, že jsou to právě oni, na kom mu nejvíce záleží a to bez rozdílu náboženství, rasy, pohlaví či zdravotního stavu. Ostatně, i své produkty se snaží vyrábět tak, aby byly přínosné pro co nejširší škálu lidí a našly si cestu například i ke zdravotně postiženým zákazníkům, kterým by případně ulehčily život. Asi vás tak nepřekvapí, že se Apple před pár dny zapojil do další dobročinné akce. Začal totiž spolupracovat s nadací Magical Bridge, která se cystá vybudovat v kalifornském Sunnyvale speciální hřiště.

Speciální hřiště by mělo být určeno převážně dětem a jeho hlavní výhodou bude jeho přístupnost. Nebude totiž žádný problém se na ně dostat například i s invalidním vozíkem, což bude pro děti trpící tímto postižením jistě velkým přínosem, protože si budou moci hrát s ostatními dětmi a nebudou se tak cítit odstrčeny. Celkově by mělo být hřiště pojato jakožto jakási stimulační zóna nabízející jedinečné interaktivní herní zážitky, ke kterým by měly být využívány i různé technologie. Důraz však bude kladen i na různé umělecké prvky, které stimulují celou řadu lidských smyslů.

Jablečná společnost přispěla nadaci Magical Bridge rovných 250 000 dolarů, díky čemuž se může projekt v ceně 3,3 milionu dolarů již brzy začít stavět. Předpokládaný termín zahájení stavby je podzim letošního roku, hotovo by pak mělo být do roku 2020. I tato poměrně dlouhá doba tak vypovídá o tom, že bude hřiště v mnoha ohledech skutečně speciální.

Dobročinnost je pro Apple denní chleba

Jak už jsem psal výše, podobná dobročinnost není pro Apple ničím cizím. Do podobných akcí se totiž zapojuje poměrně často a i své softwary se snaží přizpůsobit tak, aby byly použitelné i pro osoby s určitými omezeními. Skvělým příkladem je například VoiceOver, který může ulehčit fungování lidem s určitým zrakovým postižením.

magicalbridge

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.