Zavřít reklamu

Z návštěvnického centra v Apple Parku nejsou nadšeni jen zaměstnanci Applu, ale i samotní návštěvníci této povedené budovy. Ti na ní však krom povedeného designu oceňují i skvěle zvládnutý bezbariérový přístup, díky kterému nejsou limitováni ani milovníci Applu, kteří se do Apple Parku vypraví buď na invalidním vozíku, s berlemi či se zrakovým postižením.

Na detaily, kterými se Apple snaží svým postiženým návštěvníkům jejich návštěvu usnadnit, se zaměřil @xarph, který se o své názory a fotografie podělil na svém twitterovém účtu. A jak si tedy jablečná společnost vedla? Téměř perfektně. První plusové body začala totiž sbírat již na samotném parkovišti u návštěvnického centra. To je totiž ve stejné rovině jako samotná budova, takže si nemusí lámat návštěvníci hlavu s tím, jak nerovnost ve formě obrubníku bez pomoci druhých či nájezdové rampy překonají.

Dostanete se všude 

Při příchodu do samotné budovy jsou pak všechny dveře opatřeny čidly pro automatické otevírání, které bez problému zachytí i zákazníka sedícího na invalidním vozíku. Po vstupu do budovy se pak octnete ve velmi rozlehlém prostoru, který návštěvníky na invalidním vozíku či s jiným pohybovým postižením nikterak nelimituje. Obecně se dá říci, že žádné alternativní cesty, které jsou určeny pouze pro návštěvníky na vozíku, Apple do obchodu vůbec neumístil. Všude, kam se dá dojít po vlastních nohou, totiž bez problému dojedete i na vozíku. Dokonce i produkty či další věci, které Apple v návštěvnickém centru vystavuje či prodává, jsou ve výšce, která je snadno dostupná i z vozíku. Ať už se jedná o produkty či hasící přístroj, není problém na ně dosáhnout.

Jedinou kaňkou je podle přispěvatele vodní baterie v kavárně, ke které mohou mít invalidé poměrně obtížný přístup, jelikož je daleko. Naštěstí je však tento problém jediným, který by měl v návštěvnickém centru Apple Parku postižené návštěvníky nějakým způsobem omezit.

Applu tak patří za řešení jeho centra velká pochvala. Ve světě totiž nenaleznete mnoho společností, které by si daly takto záležet na dotažení každého detailu až do konce. Jablečná společnost si však svých zákazníků evidentně váží a svým přístupem ukazuje, že dělá své produkty pro všechny.

apple park bezbarierovy pristup

Dnes nejčtenější

.