Zavřít reklamu

iPhone Accessibility

Apple aktualizoval svůj Online Store a přidal do něj kategorii zpřístupnění. Samotná stránka je rozdělena do sekcí, ve kterých se nacházejí jednotlivé produkty pro různé typy zdravotního postižení. Zatím je k dispozici celkem 15 produktů, které jsou ještě rozděleny do podkategorií – iPhone, iPad a Mac. Za zmínku stojí například produkt Humanware Brilliant BI 32 Braille Display, který se umístí před Mac klávesnici a umožní slepému uživateli se plně orientovat v OS X. Dokonce pomůže i s orientací v systému iOS díky podpoře technologie Bluetooth.

Některé z dalších produktů pomůžou například i mentálně postiženým uživatelům. Ti mohou na iPadu vytvářet hudbu pomocí tlačítek, které jsou umístěné na krychli. Zmiňovaný produkt se jmenuje Skoogmusic 2.0 a reaguje na poklepání, mačkání či kroucení.

Informace dříve naznačovaly přidání kategorie přímo do online Apple Store, informace tedy byly pravdivé. Společnost také nabízí možnost osobního vyzvednutí produktu přímo v jednom z Apple Storů. Apple se snaží už delší dobu usnadnit život lidem, kteří ve svém životě neměli tolik štěstí. V OS X i iOS nalezneme několik funkcí, které pomáhají nejenom zrakově postiženým uživatelům.

zpristupneni-online-store-fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.