Zavřít reklamu

gesture_control iPhone byl vůbec první telefon, který byl použitelný i pro zrakově a jinak postižené uživatele. Nyní to vypadá, že Apple chce zpřístupnění posunout na novou úroveň, a tak vyvíjí novou funkci, kdy by iPhone rozpoznal znakovou řeč. Vše by probíhalo za pomocí gest, která by byla snímána proximity senzorem. To by v budoucnu mohlo přinést například virtuální klávesnici. Nyní se objevil další podobný patent, díky kterému by budoucí iPhony mohly rozpoznat znakovou řeč a také spoustu dalších gest ve vzduchu.

Patent s názvem “Three-Dimensional Hand Tracking Using Depth Sequences,” popisuje to, jak by zařízení lokalizovalo a sledovalo polohu rukou prostřednictvím trojrozměrné technologie v kameře. Tato technologie by byla podobná té, kterou Apple využívá ve Photo Booth aplikaci, kde video snímá váš obličej a dělá na něm různé efekty.

V praxi by funkce mohla být využita k výše uvedenému rozpoznávání znakové řeči nebo gest, díky kterým bychom mohly ovládat na dálku určité prvky v našem zařízení. Apple se na tuto oblast zaměřuje již od roku 2009, kdy si podal první patenty. Krok vpřed bylo také to, když Apple zakoupil společnost PrimeSense, která se specializuje na 3D technologie podobné Xbox Kinectu. Samozřejmě jako vždy, tak i dnes podotýkám, že se jedná pouze o patent, a tak v budoucnu nemusí spatřit světlo světa.

gesture_control

shutterstock_21415423

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.