Zavřít reklamu

Přijde vám již ovládání vašeho iPadu Pro pouhými prsty nudné? Pak pro vás máme řešení, které vás bude zaručeně bavit. Apple Pencil, který spatřil světlo světa teprve v listopadu roku 2015, totiž dodá práci na vašem iPadu nový rozměr. Do rukou však nedostanete jen pouhý stylus, kterým můžete otevírat aplikace či přesouvat různá okna zleva doprava, ale nástroj, díky kterému můžete využívat svůj tablet jako blok a letmými pohyby po displeji do něj pomocí Apple Pencil zakreslovat různé skici, jejichž přesnost jen tak něco nepřekoná. Ostatně, přesně proto je využíván těmi nejlepšími světovými grafiky.

I přes úzké tělo skrývá Apple Pencil velmi citlivé senzory, díky kterým pozná tužka například i to, jak moc na ní tlačíte či jak jí nakláníte, podle čehož pak samozřejmě přizpůsobí i efekt, který pod ní bude vznikat na displeji iPadu. S tím je tužka propojena skrze Bluetooth, což jí zaručuje opravdu spolehlivé připojení bez jakéhokoliv rušení. Tužka má navíc super rychlou odezvu (sken signálu proběhne 240x za sekundu), takže budou veškeré črty či tahy po displeji opravdu velmi přesné a plynulé.

Ačkoliv se může zdát, že je tužka velmi tenká a tudíž do ní Apple nemohl vměstnat žádný velký akumulátor zajišťující dlouhou výdrž, opak je pravdou. Na jedno nabití vydrží Apple Pencil velmi slušných 12 hodin, takže je poměrně pravděpodobné, že vás vaše práce přestane dříve bavit, než se tužka zvládne vybít. Kdybyste si však užívali maraton a tužku 12 hodin skutečně drtili, její Lightning konec stačí strčit do iPadu Pro a vyčkat 15 vteřin. Za tuto krátkou dobu se totiž stihne tužka nabít na zhruba dalších třicet minut práce, což je opravdu slušná porce.

Pokud tedy iPad Pro vlastníte (na jiné iPady bohužel nereaguje), určitě byste měli Apple Pencil vyzkoušet. Za relativně málo peněz totiž dostanete opravdu hodně muziky. Alza navíc nabízí tuto tužku se slevou 500 korun za velmi solidních 2990 korun.

apple-pencil-ipad-pro03

Dnes nejčtenější

.