Zavřít reklamu

Jednou z nejvýraznějších osobností technologického průmyslu se stal Steve Jobs, který společně se Stevem Wozniakem založil společnost, která má v současné době perfektně nakročeno k tomu, aby se stala první bilionovou společností na světě.

Umělec Jason Mecier ze San Francisca začátkem roku 2014 ukázal světu portrét Steva Jobse vyrobený z elektronického odpadu. Použil celkem deset kilogramů různé elektroniky, a to iPod, klávesnice Apple, sluchátka, baterie, myši a paměťové karty. Ojedinělý portrét se opírá o slavnou fotografii Alberta Watsona, která byla zveřejněna v roce 2006 v časopise Fortune. Ocitla se dokonce i na titulní straně knihy Steve Jobs od Waltera Isaacsona.

V současné době je portrét z elektronického odpadu na prodej. Jason Mecier vytvořil vedle portrétu Steva Jobse také portréty dalších známých osobností, jako jsou Steve Nicks, David Bowie či Snoop Dogg.

Portrét byl na prodej už začátkem roku 2014. Současný majitel ho nyní prodává kvůli tomu, že mu dům zničil hurikán, a tak potřebuje peníze. Pokud patříte mezi fanoušky nakousnutého jablka, potom si můžete umělecké dílo koupit. Stačí poslat současnému vlastníkovi e-mail na nickjobsforsale@gmail.com.

Steve Jobs fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.