Zavřít reklamu

Steve Jobs inspiroval již celou řadu umělců, kteří jej ztvárnili všemi možnými způsoby. Vizionář dokonce zamířil na operní jeviště, přičemž hudba k opeře o spoluzakladateli cupertinské společnosti byla vytvořena pomocí dvou jablečných počítačů. Ovšem tentokrát vám chceme představit trochu netradiční umělecké dílo.

steve jobs art fb

Japonský umělec, který si říká Shin, vytvořil podobiznu Jobse v popelníku přímo z popelu od cigaret. Pohrál si s každou mikroskopickou vrstvou. Shin dokázal z obyčejného popelu vykouzlit portrét jednoho z nejvýznamnějších mužů v technologickém průmyslu.

Jobs jakožto jedna z nejvýraznějších osobností počítačového průmyslu posledních čtyřiceti let stál na počátku revoluce osobních počítačů. Zemřel v roce 2011, ovšem dodnes se o něm stále mluví, stále ho umělci vyobrazují na svých dílech. Jobsovi by se ale dílo japonského umělce nejspíše nelíbilo, uvedli zaměstnanci, kteří Jobse znali. Steve totiž nekouřil. Celý Apple navíc považuje kouření , respektive nikotin za biologické nebezpečí. V minulosti jste se tak mohli dočíst o případech, kdy například Apple neuznal záruku u Macu uživateli, který jej využíval právě v zakouřeném prostředí.

Shin nejenže rád kouří, ale také pije kávu, a tak do papírových kelímků vystřihává různá okna, kelímky potom skládá na sebe a vytváří tak animované příběhy, jak můžete vidět na videu níže. Také si hraje s jídlem, zejména s toastem, na který kreslí postavičky pomocí sirupu a ovoce. Pokud se tedy bude chtít Stevovi v budoucnu zavděčit lépe, jeho portrét by měl udělat spíše z ovoce.

steve-jobs-laugh-fb

Dnes nejčtenější

.