Zavřít reklamu

Pondělní aktualizace iOS 10.1 přišla jen s několika malými novinkami, ale přinesla i jednu opravdu zásadní. Na iPhone 7 Plus totiž dorazil nový režim Portrét, který využívá duálního fotoaparátu a můžete tak díky němu pořídit fotografii s rozostřeným pozadím a zvýrazněným popředím.

Nicméně i když iOS 10.1 už nemá označení „Beta“, tak režim portrét stále ještě v beta verzi je. Na první pohled by se však mohlo uživatelům zdát, že je režimu v podstatě v podstatě dokonalý a že funguje přesně tak, jak se od něho očekávalo. Většině uživatelům skutečně ano, ale i tak se občas stane, že algoritmus, který vyhodnocuje údaje z druhé čočky fotoaparátu, nefunguje správně a nakonec se jako pozadí vyhodnotí i něco, co ještě patří k hlavnímu objektu, který by měl být zaostřený, ovšem nějaká jeho část není.

Níže si můžete prohlédnout fotografie, kdy Portrét nefungoval správně a rozostřil i část objektu, který má být celý zaostřený. Obvykle režim mívá problém s odlesky, průhlednými objekty nebo třeba s některými částmi objektu, které vystupují do prostoru. Jindy zase naopak zapomene režim rozostři objekt, který k objektu ani náznakem nepatří, ale je přibližně ve stejné vzdálenosti od fotoaparátu.

iphone-7-plus-dual-camera-fb

 

Dnes nejčtenější

.