Zavřít reklamu

Apple v loňském roce koupil několik startupů, aby vylepšil své stávající služby a produkty. Ani v letošním roce cupertinská společnost nezahálí a hned zkraje ledna vyplouvají na povrch informace o tom, že Apple získal kanadský startup Buddybuild, který byl založen ve Vancouveru. Informoval o tom samotný startup ve svém blogovém příspěvku.

Společnost sama sebe popisuje jako platformu pro průběžnou integraci, nepřetržité nasazení a zpětnou vazbu pro vývojové týmy. Zjednodušeně řečeno, Buddybuild nabízí nástroje pro vývojáře, jež jsou navrženy tak, aby umožňovaly rychle a snadno vytvářet aplikace přes GitHub, BitBucket a GitLab.

Celý tým Buddybuild se po akvizici připojí ke jablečnému týmu Xcode, přičemž společně vytvoří úžasné vývojářské nástroje pro celou iOS komunitu. Buddybuild bude vkládán do samotného Xcode. Startup bude i nadále fungovat z kanadského Vancouveru. Stávajícím zákazníkům zůstane služba i nadále dostupná, a tak mohou vytvářet, testovat a vydávat iOS aplikace.

“Jsme rádi, že se můžeme pochlubit tím, že se Buddybuild připojuje k inženýrskému týmu Xcode v Applu, aby vytvořil úžasné vývojářské nástroje pro celou iOS komunitu. Vždy jsme byli hrdí na to, že jsme kanadská společnost, a tak je nám ctí, že budeme i nadále ve Vancouveru – v místě s vývojářskými a inženýrskými talenty.”

Služba sice bude nadále dostupná pro stávající zákazníky, nicméně společnost už nové zákazníky přijímat nebude.

Buddybuild fb

Dnes nejčtenější

.