Zavřít reklamu

O víkendu jsme vás informovali o tom, že Apple pravděpodobně koupil hudební službu Shazam. Spekulace se v pondělí skutečně potvrdila a cupertinská společnost oficiálně oznámila, že získala společnost Shazam stojící za stejnojmennou aplikací k rozpoznávání hudebních skladeb. Apple podotkl, že se jedná o nejvýznamnější akvizici od roku 2014, kdy koupil Beats za celkem 3 miliardy dolarů.

Apple tentokrát neprozradil, kolik za Shazam zaplatil, nicméně TechCrunch minulý týden poznamenal, že by se mohlo jednat o 400 milionů dolarů. Shazam byl v lednu roku 2015 oceněn na 1 miliardu dolarů.

Apple potvrdil akvizici ve svém prohlášení: “Jsme nadšeni z toho, že se k Applu připojí Shazam a jeho talentovaný tým. Shazam se od té doby, co je k dispozici v App Storu, stal jednou z nejpopulárnějšího iOS aplikací. Používají ho dnes stovky milionů lidí po celém světě napříč různými platformami. Služby Apple Music a Shazam jsou přirozeně propojené, sdílejí vášeň pro objevování hudby a poskytují našim uživatelům skvělé hudební zážitky. Máme úžasné plány.”

Shazam je oblíbená služba, která dokáže rozpoznat hudbu v okolí posluchače. K dispozici jsou samostatné aplikace pro iPhone, iPad, Mac a také Apple Watch, přičemž služba je od iOS 8 integrována do Siri. V září roku 2016 hudební společnost oznámila, že její mobilní aplikace byla od spuštění stažena více než 1 000 000 000krát.

Shazam je integrován také do aplikace Apple Music. Pokud si najdete písničku přes Shazam, můžete si ji přidat do playlistu v Apple Music, jestliže jste tedy předplatitelem této jablečné služby. Před několika měsíci jsme vám dokonce přinesli návod, jak si v Apple Music vytvořit playlist, do něhož se budou automaticky ukládat skladby rozpoznané Shazamem. Celý návod najdete zde.

Nechejme se tedy překvapit, jaký přínos bude mít akvizice pro nás uživatele.

Shazam fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.