Zavřít reklamu

Generální ředitel společnosti Rogers Communication, což je největší mobilní síť v Kanadě, označil prodeje nového iPhonu 8 jako „chudokrevné“, čímž potvrzuje předchozí zvěsti, že „osmičkový“ nejde tak na odbyt, jak bývá zvykem. Finanční ředitel Verizonu říká, že prodeje se podle něj jeví jako očekávané. Akcie Applu nedávno klesly o téměř 3%, a to hlavně kvůli nařízení, aby dodavatelé snížili výrobu nových iPhonů 8 na polovinu.

Finanční ředitel Verizonu, Matt Ellis, uvedl, že počet nových telefonů, které si lidé ve třetím čtvrtletí tohoto roku koupili, oproti předchozím rokům prozatím klesl. Dává to ale za vinu iPhonu X, na který stále plno zákazníků čeká a upřednostňuje jej před iPhonem 8. „Prodeje telefonů ve třetím čtvrtletí mohou být zkresleny hlavně iPhonem X, který se ještě nezačal prodávat“, uvedl. Na toto mínění kývlo také několik analytiků:

„Poptávka po iPhonu 8 nebyla nikterak výjimečná, hlavně kvůli iPhonu X, který vyjde v listopadu. Věříme a myslíme si, že iPhone X se bude vyrábět podstatně déle, než iPhone 8“, uvedl Daniel Ives, strategický ředitel společnosti GBH Insights.

Někteří dodavatelé předpokládají, že iPhone 7, který vyšel minulý rok, by mohl předčit v prodeji iPhone 8. Analytici ale říkají, že i tato zpráva nemusí být pro Apple špatná a není jasné, jestli by slabý prodej iPhonu 8 mohl poškodit marže. Uživatelé si totiž mají stále možnost kupovat starší modely s větší pamětí, než aby sáhli po novějším, který je dražší (ku příkladu např. iPhone 7 a iPhone 8).

iPhone winter Unsplash fb

Dnes nejčtenější

.