Zavřít reklamu

Samsung Display by mě v příštím roce dodat Applu 180 až 200 milionů flexibilních OLED displejů pro iPhone, což je o zhruba 50 milionů více než v letošním roce. Podle deníku The Investor je hlavním důvodem, že Apple plánuje vedle druhé generace iPhonu X vydat ještě pluskový model, který také dostane OLED displej.

Očekává se, že iPhone X Plus bude mít stejně velký displej jako Galaxy Note 8, tedy 6,4 palců, avšak jeho fyzická velikost bude přibližně jako iPhone 8 Plus, neboť dostane bezrámečkový design. Druhá generace iPhonu X si pravděpodobně zachová 5,8palcový displej. Samsung by měl na objednávkách OLED displejů vydělat 22 miliard dolarů.

Koncept iPhonu X Plus od iDropNews:

Samsung už je vytížený na 90 %, co se týká výroby OLED displejů, zatímco před zahájením výroby iPhonu X byl vytížený pouze na 60 %. Znamená to tedy, že příští rok by se neměly objevit žádné problémy s dodávkami, protože všechny komponenty pro iPhony budou v dostatečném množství.

Druhá generace iPhonu X a jeho větší kolega iPhone X Plus by se měly na trhu objevit příští rok v září či v říjnu. Stejně jako v letošní roce, tak i příští rok by měly přijít tři modely, a to ještě levnější varianta s 6,1palcovým LCD displejem, jehož cena by se měla pohybovat v rozmezí od 649 do 749 dolarů. Prozatím se neobjevily informace o tom, na kolik vyjde iPhone X Plus, ale vzhledem k tomu, že iPhone X startuje na 999 dolarech a že si Apple k pluskovým variantám přičítá bonus 100 dolarů, by mohl stát 1 099 dolarů.

Apple příští rok zůstane nejspíše ještě závislý na Samsungu, co se OLED panelů týká. Avšak investoval miliardy dolarů do výrobních linek pro výrobu OLED displejů, které budou ale připraveny až v roce 2019.

iPhone X Plus concept FB

Dnes nejčtenější

.