Zavřít reklamu

Ačkoliv není ještě chytrý jablečný reproduktor HomePod ani na pultech obchodů a na oficiální datum spuštění prodejů stále čekáme, některá vodítka z dodavatelského řetězce Applu nám již naznačují zajímavé novinky o jeho nástupci. Ten by se měl představit už za dva roky a přinést opravdu zajímavé vylepšení.

Ředitel společnosti vyrábějící jablečné AirPods a HomePody David Ho nedávno uvedl, že je možné, že se velmi brzy dočkáme chytrých reproduktorů disponujících rozpoznání tváře pomocí Face ID. Jeho slov se ihned chytili světoví analytici a po přezkoumání vazeb, které Ho s Applem má, si jsou poselstvím jeho výroku téměř jisti.

Letošní HomePod:

Změní osvětlení podle toho, kdo zrovna vejde do místnosti

Rok 2019 by měl podle nich přinést novou generaci HomePodu s podporou Face ID, které bude částečně nahrazovat roli rozpoznávání hlasu osob, kterou bude disponovat model letošní. Například Jeff Pu z analytické společnosti Yuanta Investment Consulting uvedl, že se pomocí 3D snímačů v HomePodu jeho užívání značně zjednoduší. Reproduktor totiž může díky zlepšení poznat i to, kdo zrovna přišel do místnosti a podle toho upravit její osvětlení, playlist či podobné věci. Jedním dechem však Jeff dodal, že si není úspěchem takto upravených reproduktorů příliš jistý.

Ačkoliv by bylo rozpoznávání tváře HomePodem vskutku zajímavé, těžko v tuto chvílí říci, zda by bylo skutečně potřeba. Jableční uživatelé totiž zatím netuší ani to, co čekat od HomePodu letošního, natož toho budoucího. Veškeré závěry tak budou na místě až po důkladném otestování modelu letošního. Jelikož je však poměrně pravděpodobné, že se Apple chce svého Face ID přidržet a implementovat ho v krátkém časovém horizontu do většiny svých produktů. jeho vsazení do HomePodu by překvapivé nebylo. Nechme se však překvapit.

homepod-white-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.